Joi, 05 Iulie 2018 14:53

Prefectul a emis ordinul pentru înceterea mandatului unui consilier local din Ploieşti

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Local Ploieşti, forul legislativ al municipiului, rămâne fără un membru, după încetarea mandatului consilierului PNL Paulica Drăguşin. Devenit previzibil după ce alesul local demisionase din partid, ordinul privind încetarea mandatului şi vacantarea postului a fost semnat zilele trecute de către prefectul judeţului Prahova, Mădălina Lupea.

Conform legislaţiei în vigoare, demisia din partidul de pe lista căruia a candidat echivalează cu pierderea mandatului, lucru care trebuie constatat prin ordin de prefect, la solicitarea formaţiunii respective. Dacă un politician, spre exemplu, doreşte să întârzie această procedură, el are şi posibilitatea de a contesta în instanţă ordinul de prefect, aşa cum de altfel orice act poate fi atacat, chit că şansele de câştig sunt adesea nule în astfel de cazuri.

Aceeaşi procedură mai spune că, în momentul vacantării unui post, formaţiunea politică rămasă fără un consilier are dreptul de a propune un înlocuitor, pe baza listei de candidaţi de la alegerile locale.

MAI MULTE DETALII AICI:

Demisie din PNL Ploieşti. Un consilier părăseşte partidul, după ce fusese acuzat că trage stânga

Paulica Drăguşin a demisionat din PNL la începutul lunii iunie, la scurt timp după ce dăduse un vot favorabil decisiv la un proiect de hotărâre propus de PSD şi ALDE şi pe care colegii săi de partid nu-l susţineau, proiect care aducea unele modificări la regulamentul privind organizarea teraselor pe domeniul public.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.