Luni, 09 Iulie 2018 12:36

Reacţia PSD după anunţul Preşedinţiei privind REVOCAREA lui Kovesi de la şefia DNA

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Președintele Comisiei parlamentare pentru legile Justiției, deputatul social-democrat Florin Iordache, a declarat luni, pentru Mediafax, că președintelui Klaus Iohannis "i-a luat cam mult timp să citească", dar a catalogat drept un "semn de normalitate" decizia privind revocarea Codruței Kovesi. Şi preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a declarat pentru News.ro că decretul de revocare din funcţie a şefei DNA a fost semnat cu o întârziere de 30 de zile, dar că are o mare însemnătate. În schimb, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, este de părere că prin revocarea procurorului-şef al DNA a fost "sacrificat" un om şi va urma o revanşă, care poate fi legată de dosarul de la DIICOT deschis pe numele premierului Dăncilă sau legat de Codul penal.

"(Decizia - n.r.) este dată cu o întârziere de 30 de zile. (...) Această decizie de a semna practic un decret... Nu comentăm cu privire la faptul că decretul era un decret de revocare. Avea o semnificaţie extraordinară, pentru că şi pe viitor ar fi putut să încalce Constituţia nesemnând alte decrete care, zic eu, aveau o importanţă mult mai mare. Nesemnarea unui decret de numire a miniştrilor, a Guvernului şi aşa mai departe", a declarat Eugen Nicolicea pentru News.ro.

"Decizia asta trebuia luată acum 31 de zile şi atunci era Constituţia respectată. Dacă s-a luat abia astăzi (luni - n.r.), nu e decizia lui Iohannis, e decizia sistemului, a celor care îi fac punctajul domnului Iohannis, iar aceştia, după un calcul, la fel cum ne-am făcut şi noi în coaliţie privind suspendarea, au calculat şi ei ce înseamnă suspendarea şi ce se poate întâmpla după cu ei. Au preferat să îi sacrifice un om de pe tabla de şah, urmând să îşi ia revanşa vizavi de coaliţie. Nu ştiu în ce constă această revanşă. Poate să fie dosarul de la DIICOT deschis pe numele Guvernului, poate să fie Codul penal. În orice caz, această pierdere a lor nu este făcută doar pentru respectarea Constituţiei, ci e făcută de nevoie într-un moment în care astrele nu erau favorabile pentru ei", a declarat Codrin Ştefănescu pentru News.ro. El a criticat faptul că nu a ieşit preşedintele Klaus Iohannis personal să facă anunţul, ci şi-a trimis purătorul de cuvânt şi "s-a spălat pe mâni", notează România TV.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.