Miercuri, 11 Iulie 2018 14:08

Iohannis după revocarea lui Kovesi: Nu mi-am schimbat părerea despre DNA

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Președintele Klaus Iohannis participă astăzi la summitul NATO de la Bruxelles. Înainte de întâlnirea cu liderii lumii, la reuniunea NATO, președintele a vorbit despre obiectivele României la acest summit, dar a făcut și primele declarații despre revocarea din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. 

„Cred că vă amintiți: eu respect statul de drept, respect Constituția, și aceste lucruri nu le spun de slogan sau de complezență. Îmi doresc întărirea statului de drept. Calea românească trebuie să fie calea democrației consolidate. Atunci este evident că primul om în stat este primul care respectă statul de drept și deciziile CCR, drept pentru care am pus în aplicare decizia. Niciodată nu a fost pentru mine o opțiune să nu respect Constituția.

Dacă tot am ajuns la această temă, vreau să fie clar un lucru. Dacă cineva se bucură acum că lupta anticorupție încetinește, nici vorbă! Lupta anticorupție trebuie să meargă înainte. DNA este un corp de profesioniști, trebuie și va merge mai departe, cu toată forța. Iar până acum, acest pas pe care l-am făcut luni nu mi-a schimbat părerea despre activitatea DNA și a doamnei Kovesi. Au făcut treabă bună și sunt foarte bine pregătiți. Eu am sprijinit tot timpul activitatea DNA. Și o voi sprijini și de acum înainte, poate și mai mult”, a declarat Klaus Iohannis. 

Programul președintelui la Bruxelles include o reuniune a Consiliului Nord-Atlantic, o întâlnire de lucru a liderilor aliaţi, precum şi o reuniune în formatul Misiunii Resolute Support din Afganistan. De asemenea, pentru prima dată, la cel mai înalt nivel aliat, va fi organizată o reuniune distinctă, dedicată evoluţiilor de securitate din regiunea Mării Negre, cu participarea Georgiei şi Ucrainei, potrivit Agerpres.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.