Sâmbătă, 04 August 2018 13:04

Iohannis, atac dur la guvernanţi: PSD şi-a făcut o prioritate din demontarea Justiţiei

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Prezent, sâmbătă, la deschiderea şedinţei a Consiliului Naţional al PNL, preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a criticat în termeni duri pe reprezentanţii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, afirmând că liderul social democrat, Liviu Dragnea, alături de câţiva acoliţi, a acaparat puterea executivă şi legislativă şi şi-a făcut o prioritate din "demontarea" sistemului juridic, cu intenţia de a scăpa de dosarele penale. Şeful statului a mai afirmat că PSD încearcă să controleze politic Justiţia şi să inhibe lupta împotriva corupţiei.

În cuvântarea ţinută la deschiderea şedinţei forului de conducere al Partidului Naţional Liberal, Iohannis a prezentat o aşa-zisă radiografie a situaţiei din ţară, afirmând că liderii PSD le-au luat ochii românilor, la alegerile parlamentare din 2016, cu promisiuni de majorări de pensii şi salarii, însă nu au făcut mare lucru pentru îmbunătăţirea situaţiei economice şi s-au concentrat pe blocarea actului de justiţie. "În decembrie 2016 am avut alegeri parlamentare. A câștigat, după cum știm, PSD, cu promisiuni mari. Au promis românilor că va curge lapte și miere, că vor face economia să meargă, că vor crește salariile și pensiile, că toți vor avea locuri de muncă și, în general, va fi atât de bine cum nu s-a văzut vreodată. Dar, ghinion, nu s-a întâmplat așa. Au început să lucreze la cu totul altceva. Au început, și cred că pentru politicieni nu a fost o surpriză, au început să demonteze justiția românească! Asta a fost prioritatea reală a PSD. Au urmat nenumărate faze în care au încercat să aducă justiția sub controlul politic al PSD și încearcă și acum, au încercat să inhibe lupta anticorupție, dar ea va continua", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis în faţa foştilor săi colegi din PNL.

"Și-au dat seama că lumea așteaptă totuși altceva și au pus în operă o păcăleală, prin care le-au explicat oamenilor că le cresc salariile și pensiile, dar ele nu au crescut. Și acolo unde, totuși, suma pe fluturașul de salariu a fost puțin mai mare, bucuria a fost de foarte scurtă durată fiindcă, din urmă, printr-o politică economică proastă, prin gestionarea proastă a finanțelor țării, PSD a reușit să aducă la viață inflația, au început să crească dobânzile și acea mică creștere de care, inițial, s-au bucurat unii, a dispărut. Ce a rămas? O țară, care este din ce în ce mai dezamăgită, o țară care așteaptă soluții", a mai criticat şeful statului.

Consiliul Naţional al PNL s-a reunit sâmbătă la Palatul Parlamentului, iar la şedinţă a venit şi preşedintele Klaus Iohannis, după ce invitaţia i-a fost adresată de liderul formaţiunii, Ludovic Orban. Șeful statului, care provine din rândurile acestei formațiuni, a susținut un discurs concentrat pe atacuri la adresa PSD și a guvernului „irațional, chiar ireal”, notează Digi 24.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.