Vineri, 10 August 2018 14:16

Dragnea: Noua lege a pensiilor nu se referă la pensiile speciale. Vom demara discuţii cu asociaţiile cadrelor militare în rezervă

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Noua lege a pensiilor nu se referă la „pensiile speciale“, iar pe acest subiect vor fi demarate discuţii cu asociaţiile cadrelor militare în rezervă, a declarat joi seara preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, liderul social-democraţilor.

„Această lege nu se referă la acele pensii de serviciu, pensii speciale, pensii ocupaţionale. În primul rând, aici trebuie să începem o discuţie cu asociaţiile, cel puţin cu asociaţiile cadrelor militare în rezervă, că au fost de la Ministerul de Interne, că au fost de serviciile secrete, că au fost de la Ministerul Apărării Naţionale. Eu, de exemplu, nu sunt de acord cu catalogarea pensiilor acestor ofiţeri în categoria pensiilor speciale, astea sunt pensii ocupaţionale şi trebuie să ne uităm cu atenţie dacă tot ceea ce s-a spus despre aceste pensii este un adevăr generalizat sau sunt într-adevăr pensii mici în comparaţie cu alte pensii. Este la Parlament acum proiectul de adoptare a ordonanţei 59, de modificare a Legii 220 a pensiilor militare. O să încep discuţiile chiar în luna august cu o parte din colegii mei pe această lege şi o să invităm şi asociaţiile respective pentru a găsi care este cea mai bună soluţie, adică să găsim calea justă“, a declarat Liviu Dragnea la România TV.

El a adăugat că niciodată nu a fost de acord cu „a blama categorii întregi de pensionari pentru că a ieşit undeva în evidenţă o pensie foarte mare“.

„Deci, n-aş vrea să mergem dintr-o extremă în altă extremă. Eu nu am niciun fel de teamă. Aşa cum am avut curaj să începem discuţiile pe salarizare, cum am avut curaj să începem discuţia pe legea pensiilor vom începe discuţiile şi despre această categorie“, a spus Dragnea.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.