Vineri, 14 Septembrie 2018 14:16

Mai mulţi primari PNL şi PSD din Prahova, în discuţii avansate cu ALDE (Surse)

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Surse din mediul politic anunţă că mai mulţi primari prahoveni, înregimentaţi la PSD şi PNL, ar fi în negocieri avansate pentru o eventuală trecere la ALDE. Zvonurile, apărute de câteva zile, au fost alimentate de informaţia că mai mulţi primari din cele două formaţiuni ar fi participat de curând la şedinţe cu unul dintre cei mai influenţi membri ai ALDE Prahova, consilierul judeţean Toma Pinţoiu, întâlniri în care edililor li s-ar fi promis sprijin politic, în perspectiva alegerilor din 2020, iar până atunci sprijin financiar pentru diverse proiecte.

Dacă aceste negocieri se vor concretiza, vorbim, pentru moment, despre o trecere mai degrabă "cu sufletul", în condiţiile în care un primar care ar trece la alt partid ar risca pierderea mandatului. Interesant este că zvonurile vizează atât primari de la PNL, aflaţi într-un partid de opoziţie şi în mod logic atraşi de perspectivele unor finanţări mai generoase pe care le asigură apartenenţa la un partid aflat la guvernare, dar şi de primari de la PSD, lucru care ar putea fi pus pe seama unor tensiuni în rândul social-democraţilor sau al unor calcule pragmatice simple, care, într-un peisaj politic polarizat, plasează ALDE undeva la mijloc între PSD şi PNL, ceea ce în teorie i-ar permite să se menţină la putere în orice variantă de alianţă.

Aceleaşi surse mai spun, totuşi, că nici conducerea PSD Prahova nu va sta cu mâinile în sân şi, pe lângă "fidelizarea" actualilor primari, va încerca în perspectiva viitoarelor alegeri locale să înregimenteze unii dintre actuali primari liberali din judeţ.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.