Vineri, 14 Septembrie 2018 14:41

Comunicat bizar al PSD Prahova pe fondul tensiunilor din interiorul partidului

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Organizaţia judeţeană a Partidului Social Democrat a emis un comunicat de presă care pare cel puţin ciudat şi care vine tocmai pe fondul recentelor tensiuni in interiorul partidului. Comunicatul nu este semnat de preşedintele organzaţiei dar este trimis de către biroul de presă al PSD Prahova.

Iată comunicatul:

„Partidul Social Democrat, cel mai mare partid din România, trece, în aceste momente, printr-o perioadă mai dificilă, așa cum de altfel s-a mai întâmplat în istoria acestei formațiuni politice. Deși sunt unele voci din afara partidului care doresc să destabilizeze situația internă din PSD, ceea ce se petrece în prezent sunt – de fapt – acțiuni normale într-un partid democratic, care este ca un organism viu, în perpetuă mișcare. Opiniile diferite nu pot să conducă decât la dezvoltarea internă și transformarea PSD într-o formațiune politică mai eficientă, care să aibă capacitatea să guverneze țara pe mai departe, alături de colegii de la ALDE.

PSD Prahova susține programul și coaliția de guvernare, care și-au dovedit din plin eficiența de la alegerile parlamentare și până în prezent, punând mai presus de orice îmbunătățirea calității vieții românilor.

Mai mult decât atât, apropiata ședință a Comitetului Executiv Național va fi forul în care vor fi puse în discuție opiniile aparent diferite din interiorul PSD din punct de vedere organizatoric. Pe de altă parte, însă, întrunirea CEx va dezbate lucruri importante pentru români: continuarea reformelor economice și sociale, în concordanță cu programul de guvernare și măsurile imediate care vor fi luate pentru a menține trendul ascendent al vieții economico-sociale din România“.

În linii mari, liderii PSD Prahova par a-şi păstra o atitudine de neutralitate faţă de conflictul deschis din partid între taberele Dragnea, Firea.

Obişnuiţi totuşi cu stilul de comunicare al social-democraţilor, care niciodată nu-şi spală rufele în plublic, este oarecum ciudat că reprezentanţii PSD Prahova recunosc că există opinii divergente în partid.

În baza acestei recunoaşteri se pot face destule speculaţii, inclusiv aceea că filiala prahoveană ar fi cu un pas în tabăra contestatarilor lui Liviu Dragnea.

Totuşi, trebuie să fim rezervaţi, deoarece, mai degrabă, poziţia de neutralitate binevoitoare, de expectativă, pare a fi cuvântul de ordine.

Aproape niciodată, în istoria sa filiala Prahova nu a bătut contra curentului şi nici apucături de rebeliune nu a avut faţă de liderii centrali ai partidului.

 

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.