Liderii de filiale PNL vor fi obligați să candideze la conducerea CJ sau la primăria reședinței de județ. Șefii organizațiilor cu cele mai slabe rezultate vor fi înlocuiți

nicolae ciucă pnl
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Biroul Politic al PNL a decis o serie de măsuri în vederea pregătirii pentru anul electoral 2024. Liderii de filiale vor fi obligați să candideze, la locale, pentru o funcție administrativ importantă și vor pierde susținerea pentru parlamentare dacă vor avea scor sub cel al partidului, iar conducerile filialelor județene care se vor clasa pe ultimele locuri vor fi dizolvate.

”Preşedintele filialei judeţene a PNL va candida la alegerile locale din 2024 la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean sau la funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, în funcţie de situaţie”, este primul punct al deciziei Biroului Politic al Partidului Național Liberal. De asemenea, acști candidați vor pierde susținerea politică pentru o eventuală participare la parlamentare, dacă vor obține un scor sub cel al organizației. 

”Conducerile filialelor judeţene care se vor plasa pe ultimele 10 locuri în clasamentul rezultatelor la alegerile europarlamentare din 2024 (media dintre procent şi număr de  voturi) vor fi dizolvate. În stabilirea clasamentului se va ţine cont de ponderea populaţiei maghiare”, a mai decis conducerea liberală.

”Fraţilor, ori ne ridicăm şi câştigăm toţi. Ori pierdem şi pierdem toţi. Nu există altă finalitate la ce facem aici”, le-a transmis liberalilor președintele partidului, Nicolae Ciucă, la ședința de la finalul lunii ianuarie, în care au fost luate aceste decizii, scrie News.ro.

„Noi ne aflăm aci să luptăm, nu să demisionăm. Partidul trebuie să înţeleagă că e angajat la luptă şi că nu se gândeşte nimeni la demisie. Ca atare, în momentul de faţă, demisia presupune că fie ai greşit cu ceva şi atunci îţi asumi şi demisionezi, fie nu eşti în măsură să mai continui lupta şi atunci laşi locul liber pentru altă echipă. Noi trebuie să fim angajaţi să ducem această luptă electorală. PNL a câştigat alegerile locale, alegerile prezidenţiale şi alegerile europarlamentare. Avem 1.232 de primari, avem 14.185 de consilieri locali şi judeţeni, avem o armată de oameni care trebuie să fie angajaţi şi să vadă obiectivul partidului, pentru că aici nu e vorba de obiectivul personal, astfel încât să abordăm alegerile cu spiritul şi cu convingerea că putem câştiga. (...) Avem obiectiv să câştigăm alegerile. (...) Avem suficient timp să le explicăm oamenilor cu onestitate, cu calm, cu credibilitate, să prezentăm ce am făcut, să recunoaştem ce nu am făcut. Românii apreciază oamenii când sunt sinceri şi când au puterea să recunoască şi pe cele bune, şi pe cele rele”, a declarat Nicolae Ciucă, la Prima Tv. 

 

Image
Image