Un consilier își dă demisia din Consiliul Local Ploiești: „Nu mai vreau să girez o Primărie nefuncțională”

Un consilier își dă demisia din Consiliul Local Ploiești: „Nu mai vreau să girez o Primărie nefuncțională”
Consilierul local ploieștean Alexandru Ștefan, de la Prahova în Acțiune, a anunțat miercuri că își va da demisia din Consiliul Local, dar intenționează să candideze din nou la alegerile locale din 2024 (Foto: Arhiva Telegrama)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Consilierul local ploieștean Alexandru Ștefan, ales din partea Prahova în Acțiune, a anunțat miercuri că își va da demisia din Consiliul Local, declarându-se „revoltat” de actuala administrație.

Consilierul local, exclus recent din filiala Prahova a nou-formatului partid România în Acțiune și văzut ca un posibil viitor candidat din partea AUR, a declarat că renunță la calitatea de consilier local, în semn de protest față de ratările administrației ploieștene.

„Nu mai doresc să girez un Consiliu Local și o Primărie care nu funcționează. De aceea, în semn de solidaritate față de ploieștenii care sunt atât de încercați de acest mandat și în semn de protest și revoltă, îmi prezint demisia de onoare din calitatea de consilier municipal al orașului Ploiești. Mâine voi depune formal această demisie la secretariat. Sper ca această demisie să tragă un semnal de alarmă administrației locale și în ceasul al doisprezecelea să se ocupe să pregătească sezonul rece, să reechilibreze bugetul pe 2024 și să renunțe la proiecte fantasmagorice care nu se vor implementa niciodată și care blochează bugetul local”, a declarat Alexandru Ștefan, într-o conferință de presă organizată miercuri pentru a-și anunța demisia din Consiliul Local.

Alexandru Ștefan și-a dat demisia din Consiliul Local Ploiești

„Această demisie de onoare îmi va facilita ca, din spațiul civic, să pun o presiune și mai mare asupra administrației locale, pentru a-i obliga să livreze ceea ce au promis. Vă mărturisesc că îmi doresc să mi se mai alăture colegi din Consiliul Local, să arătăm că Ploieștiul vrea normalitate. Pentru a arăta că nu girează o administrație eșuată și - de ce nu? - pentru a forța, dacă nu alegeri anticipate, retragerea candidaturii domnului primar. Sunt revoltat de ceea ce se întâmplă. Sunt revoltat că în 2021 ni s-au promis două parcări, nu le avem nici astăzi, sunt revoltat că la Halele Centrale sunt terorizați comercianții că li se reziliază contractele ca să se facă o parcare, care nu va exista până se termină mandatul, sunt revoltat că mi se distruge orașul, este dinamitat de niște asfaltări haotice”, a adăugat politicianul, care a vorbit în timpul conferinței și despre riscul ca proiectele europene de mobilitate urbană din Ploiești finanțate prin Programul Operațional Regional să nu se finalizeze până la termenul-limită de 31 decembrie 2023.

Rugat în timpul conferinței să comenteze zvonurile privind o posibilă trecere a sa la AUR, Alexandru Ștefan a evitat să vorbească despre intrarea într-un alt partid, declarând că discuția e prematură, dar recunoscând că își dorește să candideze la alegerile locale din 2024: „În mod sigur pot spune că doresc să continui în viața publică, doresc să fac o echipă, la acest moment nu mă interesează, din punct de vedere politic, sigla sub care va exista un candidat, ce vreau este ca echipa la care mă voi alătura și cu care voi face campanie să-și asume să implementeze proiecte de 500 de milioane de euro în mandatul 2024-2028 în Ploiești”.

Alexandru Ștefan a fost exclus recent din Partidul România în Acțiune, după ce a apărut informația că a negociat cu liderul AUR, George Simion. El a declarat că a contestat în instanță măsura excluderii, reclamând că procedura statutară n-a fost respectată.

Image