USR propune ca instituțiile controlate de Curtea de Conturi să publice rapoartele pe propriile pagini de internet

USR propune ca instituțiile controlate de Curtea de Conturi să publice rapoartele pe propriile pagini de internet
Parlamentul urmează să dezbată un proiect legislativ care propune obligarea instituțiilor de stat să publice din oficiu rapoartele întocmite de Curtea de Conturi în urma controalelor care le-au vizat
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un proiect de lege inițiat de deputatul USR Mihai Botez propune ca instituțiile și autoritățile centrale și locale să publice pe propriile pagini de internet rapoartele care le vizează primite în urma controalelor făcute de Curtea de Conturi.

Proiectul modifică Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, în sensul introducerii în categoria informațiilor comunicate din oficiu de autorități și instituții publice a rapoartelor de audit ale Curții de Conturi, arată G4Media. Tot în categoria informațiilor comunicate din oficiu ar urma să intre și rapoartele de follow-up ale Curții de Conturi, prin care entitatea de control arată cum au fost implementate recomandările formulate în raportul de audit și impactul lor asupra activității autorității/instituției publice.

Proiect care obligă instituțiile de stat să publice rapoartele primite de la Curtea de Conturi

„Rapoartele Curții de Conturi reprezintă o oglindă a activității unei primării sau unui minister, iar aceasta nu trebuie ascunsă, ci afișată, transparent, pe site. Cetățenii sunt cei care pot pune presiune pe primar și decidenți să îndrepte neregulile găsite de Curtea de Conturi, dar, pentru a putea cere aceste lucruri, cetățenii trebuie să fie la curent cu aceste rapoarte. Proiectul meu de lege obligă instituțiile publice la transparență și dă posibilitatea cetățenilor să fie informați și să evalueze actul de decizie și administrație”, a declarat deputatul USR Mihai Botez, într-un comunicat de presă.

Image
Image