Miercuri, 06 Decembrie 2017 05:12

Rugăciuni pentru sufletul Regelui Mihai, în toate bisericile din Patriarhia Română. Părintele Patriarh, despre Majestatea Sa: "Simbol al unităţii şi demnităţii poporului român de pretutindeni"

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

ÎPS Daniel, Părintele Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, a anunțat, marți, că în toate bisericile din Patriarhia Română vor fi rostite rugăciuni pentru odihna sufletului Regelui Mihai I, pe care l-a descris ca o "personalitate remarcabilă în plan naţional şi internaţional", "simbol al unităţii şi demnităţii poporului român de pretutindeni" şi "exemplu de curaj, înțelepciune şi devotament în slujirea patriei şi a neamului românesc în vremurile dificile din timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi în perioada de început a regimului comunist din România" .

"De-a lungul întregii sale vieți în care a reprezentat cu demnitate poporul român, Majestatea Sa a fost un susţinător permanent al Bisericii Ortodoxe Române, participând adesea la slujbele din Catedrala Patriarhală, precum şi la sfinţirea Catedralei mitropolitane din Timişoara, în anul 1946, împreună cu Patriarhul Nicodim.

În aceste momente de întristare, în numele Sfântului Sinod, al clerului şi credincioşilor Bisericii Ortodoxe Române, adresăm sincere condoleanţe Casei Regale a României şi ne rugăm Mântuitorului nostru Iisus Hristos să aşeze sufletul Majestăţii Sale Regele Mihai I al României în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi şi să dăruiască alinare sufletească tuturor celor îndureraţi de trecerea sa din această viaţă.

În toate bisericile din Patriarhia Română se vor înălța rugăciuni pentru odihna sufletului Regelui Mihai.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!", a mai transmis Părintele Patriarh.

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat deja, marți seară, în Catedrala Patriarhală, o slujbă de pomenire pentru Majestatea Sa Regele Mihai I al României.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a anunțat, marți, că slujba de înmormântare a Regelui Mihai I va fi oficiată la București, la Catedrala Patriarhală, de Părintele Patriarh, și va fi urmată de o altă slujbă, mai restrânsă, la Curtea de Argeș, acolo unde va avea loc înhumarea.

Regele Mihai I, ultimul Rege al României, s-a stins din viață marți, la ora 13.00, la reședința sa privată din Elveția, după o lungă suferință. Majestatea Sa avea 96 de ani.

Sursa foto: basilica.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.