Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Problemele legate de somn şi capacitatea indivizilor de a se odihni sunt din ce în ce mai frecvente, iar lipsa odihnei corespunzătoare este strâns legată de apariţia depresiei, a problemelor ce ţin de circulaţie, stres şi acumularea kilogramelor în plus. Experţii recomandă 7-8 ore de somn pe noapte, însă există şi alţi factori care merită luaţi în considerare. Calitatea somnului este strând legată de poziţia pe care individul o adoptă. John Douillard, expert în somnologie, sugerează că poţi îmbunătăţi calitatea somnului dormind pe parte stângă, îmbunătăţindu-ţi astfel sănătatea şi şansele de a trăi mai mult. Dacă ai un stomac sensibil…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Încăpățânarea și optimismul se numără printre trăsăturile de caracter care pot reprezenta secretul longevității, conform unui nou studiu efectuat în Statele Unite, publicat marți în jurnalul ''International Psychogeriatrics''. O echipă de oameni de știință aflată în căutarea unor indicii cu privire la longevitate și-a concentrat cercetările în zona a nouă sate îndepărtate din regiunea Cilento din sudul Italiei unde sute de locuitori au peste 90 de ani, relatează Digi 24. Studiul s-a concentrat pe 29 dintre aceștia, participanții având vârste cuprinse între 90 și 101 ani, mai arată sursa citată. Deși starea de sănătate fizică a acestor persoane vârstnice era…
Duminică, 29 Octombrie 2017 10:30

Metode eficiente prin care poți corecta cocoașa

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Cunoscută în termeni populari sub numele de ”cocoașă”, cifoza reprezintă o modificare a staticii vertebrale. Ea există în mod fiziologic, la nivel dorsal și devine o problemă medicală când depășește unghiul de 45 de grade. Medicii explică motivele care pot provoca această afecțiune, manifestările ei și modalitățile în care poate fi tratată. Simptomele cifozei: - durere ușoară sau severă la nivelul coloanei toracice; - rigiditate și tensiune musculară a zonei dorsale; - deplasarea spre înainte a capului și căderea antero-inferioară a umerilor; - dificultăți ale respirației, în cazurile severe; - tulburări digestive, dureri ale peretelui abdominal, scăderea apetitului -toate ca…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Dinţii îşi pierd nuanţa de alb natural odată cu trecerea timpului, una dintre principalele cauze fiind legată evident de alimentaţie. Exista cateva alimente care desi sunt sanatoase si recomandate de nutritonisti, afecteaza culoarea naturala a dintilor nostri, lasand pete greu de curatat. Dinţii se îngalbenesc din cauza substantelor pe care acestea le contin, care coloreaza si deterioreaza smaltul, notează România TV. „Smaltul este substanta prin care transpare culoarea dentinei, al doilea strat al dintelui, cel care ne da de fapt culoarea. Prin detartraj, periaj si air-flow ne putem mentine albul natural al dintilor", a explicat dr. Hazaparu Anca, medic stomatolog. …
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Studiile au demonstrat că spermatozoizii nu pot să supravieţuiască la temperaturi ridicate, astfel încât expunerea prelungită la căldură dăunatează productivităţii şi calităţii acestora. Numărul spermatozoizilor a crescut cu 491% la 5 din 11 bărbaţi cu probleme de fertilitate, la câteva luni după evitarea expunerii la temperaturi ridicate. Temperatura ar putea influenţa negativ factorii de sănătate ai reproducerii, cum ar fi calitatea spermei şi menstruatia. Există câteva studii experimentale destul de convingătoare asupra mamiferelor, care susţin această posibilitate, transmite România TV. Ne concentrăm asupra efectelor zilelor fierbinţi, pe care le definim ca zile în care temperatura zilnică medie este peste 27…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Condimentele sunt o sursă naturală de vitamine, minerale și antioxidanți. Mai mult, pe lângă faptul că dau o aromă specială preparatelor, condimentele ajută și la digestie. Iată cele mai recomandate condimente pentru sistemul digestiv, dar şi în ce mâncăruri se potrivesc ele! Începem cu usturoiul. Este cunoscut ca cel mai puternic antibiotic natural. În plus, sunt studii care arată că unul sau doi căţei de usturoi consumaţi pe săptămână scad tensiunea arterială şi asigură protecţie împotriva cancerului. De asemenea, usturoiul ameliorează durerile de dinţi dacă este aplicat pe gingii, dar nu trebuie lăsat să acționeze prea mult pentru că le…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Băuturile dietetice, considerate odată o alternativă sigură la răcoritoarele îndulcite în vederea reducerii riscului de diabet și de obezitate, ar putea crește de fapt posibilitatea de a dezvolta demență și accident vascular cerebral, potrivit unei noi cercetări, citată luni de Xinhua. O singură băutură îndulcită artificial pe zi ar crește de trei ori riscul de accident vascular cerebral și demență în comparație cu un consum redus la mai puțin de o dată pe săptămână, potrivit cercetării publicate în jurnalul "Stroke" editat de Asociația Americană pentru Inimă și citat de Agerpres. Oamenii de știință au avertizat însă că studiul a fost…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
O echipă de oameni de știință din Australia a anunțat marți că a identificat o legătură între alimentația bogată în grăsimi și carbohidrați și uzura articulațiilor, informează Agerpres. Studiul, realizat la Institutul pentru Sănătate și Inovație Biomedicală din cadrul Universității de Tehnologie din Queensland, a investigat legătura dintre osteoartrită și dietele în care predomină grăsimile și carbohidrații simpli. Osteoartrita, cunoscută și sub numele de boală articulară degenerativă, este o afecțiune care apare în urma deteriorării cartilajului ce protejează și învelește articulațiile, fiind localizată cel mai frecvent la nivelul genunchilor, scrie Agerpres. Potrivit cercetării, dietele care includ carbohidrați simpli și 20%…
Luni, 17 Aprilie 2017 15:07

Alimentele bune pentru creier

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Este important de știut că ceea ce mâncăm influențează în mare măsură capacitatea noastră de concentrare, dar și, în general, starea noastră emoțională, existând o serie de alimente care pot îmbunătăți, prin consumarea lor, funcțiile creierului, susține nutriționistul Lygia Alexandrescu, citat de Digi 24. Potrivit acesteia, peștele este unul dintre cele mai sănătoase alimente, care poate înlocui cu succes orice fel de altă carne, atuurile acestuia fiind proteinele de calitate și grăsimile cu valoare biologică ridicată — renumiții acizi grași omega 3, capabili să țină la distanță numeroase boli. „Ei sunt capabili să îmbunătățească activitatea intelectuală, mai exact stimulează buna…
Sâmbătă, 01 Aprilie 2017 12:27

STUDIU: Fructele fac creierul mai mare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Oamenii au creierul mai mare pentru că... mănâncă fructe. Este concluzia unui studiu realizat pe primate, dar rezultatele se aplică şi la oameni. Experţii Universităţii din New York, care au făcut studiul, au analizat peste 140 de specii de primate, maimuţe sau lemurieni. Şi au constatat că acelea care mănâncă mai multe fructe au un creier cu 25% mai mare decât cele care consumă doar frunze, informează Digi 24. În plus, zaharurile le fac şi mai energice. Primatele care se alimentează cu frunze trebuie să stea ore în şir până ce digestia se încheie. Specialiştii spun că unele roade nu…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Profesorul Alyn Morice, coordonator al studiilor legate de bolile cardiovasculare și respiratorii de la universitatea Hull, din Marea Britanie, afirmă că în urma cercetărilor a descoperit că ciocolata poate calma tusea, potrivit publicaţiei The Independent. Rezultatul unui studiu, care viza care este cel mai bun tratament în cazul tusei, a scos la iveală că medicamentele pe bază de cacao sunt mai bune decât cele standard, informează Digi 24. Starea a 163 de pacienți a fost îmbunătățită în două zile, după ce au consumat medicamente care conțineau ciocolată. Cercetătorii au descoperit că teobromina, un alcaloid prezent în boabele de cacao, de…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Toxinele pot afecta organismul şi prin piele sau miros, nu doar prin mâncare. Găsirea unor produse naturale de curăţare nu ne ajută doar financiar, ci şi pentru pentru păstrarea sănătăţii. Fie că vreţi să scăpaţi de mucegai, calcar sau mirosuri neplăcute, cu ajutorul unor amestecuri simple puteţi avea casa curată. Este deja cunoscut faptul că majoritate produselor de curăţate din comerţ sunt dăunătoare sănătăţii şi mediului, precizează cotidianul "Adevărul", care prezintă şi cele mai eficiente alternative naturale: - Oţet (oţet alb distilat): îndepărtează depunerile de calcar, elimină mucegaiul, dezinfectează şi dezodorizează. Mirosul de oţet durează doar pentru o scurtă perioadă…
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Cercetătorii britanici susţin că oţetul de mere consumat înainte de fiecare masă reduce considerabil riscul apariţiei unui accident vascular cerebral (AVC) şi a unui infarct miocardic. Cercetătorii de la Universitatea Aston din Birmingham, Anglia, au efectuat mai multe studii până au ajuns la aceste concluzii. Cercetătorii britanici recomandă să consumăm în mod frecvent acest aliment, înainte de fiecare masă, amestecând 30 ml de oţet de mere cu 200 ml de apă. Oţetul de mere reduce cu 13% colesterolul rău din organism, iar scăderea colesterolului rău are efecte pozitive asupra sănătăţii, împiedicând apariţia unor afecţiuni cardiace. De asemenea, oţetul de mere…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Transpiraţia are un rol extrem de important: reglează temperatura corporală atunci când ne expunem la temperaturi ridicate. Însă, când aceasta abundă şi are şi un miros neplăcut, situaţia se schimbă. Aşa că apelăm la antiperspirante. Din păcate, acestea nu ne scapă de problemă. Câteva leacuri naturale ne pot ajuta în situaţii stânjenitoare: Salvia, cel mai bun remediu în combaterea acestei afecţiuni Unul dintre cele mai bune remedii în combaterea transpiraţiei este salvia. Aşa că, dacă suferi de această problemă, bea ceai preparat din această plantă. Ai nevoie de o linguriţă de salvie uscată şi 250 de ml de apă clocotită.…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Cunoşti sentimentul de uscăciune a cavităţii bucale pe care îl capeţi după ce ai consumat un pahar cu vin? Poate că de multe ori ai apelat la periuţă şi la pasta de dinţi pentru a o îndepărta, însă acest obicei este dăunător, potrivit specialiştilor. Stomatologul Timothy Chase arată că aciditatea vinului este considerabilă, în special când vine vorba de vinurile albe, astfel că demineralizează dantura. "Periajul dinţilor după ce ai consumat vin poate duce la deteriorarea smalţului şi nu există modalităţi de a-l înlocui", susţine acesta. Există, desigur, o pauză pe care trebuie să o respecţi dacă vrei ca dantura…
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Cea mai buna metoda de a slabi este sa-ti accelerezi metabolismul. Exista anumite alimente care fac asta in mod natural. Oamenii de stiinta de la Universitatea de Stiinte Medicale din Iran au realizat un studiu. Au format doua grupuri a cate 44 de femei cu probleme de greutate. Timp de trei luni, femeile din ambele grupuri au consumat mai putin de 500 de calorii pe zi, doar din alimente sanatoase. Primul grup a consumat 3 grame de pudra de chimen pe zi, combinata cu 140g de iaurt, scrie site-ul girly.ro. Celalat grup a primit doar iaurtul simplu. Dupa trei luni,…
Pagina 1 din 20