Luni, 05 Martie 2018 09:23

Prăjitură Basco

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
O prăjitură fină, renumită pe teritoriul Spaniei, potrivit Savuros TV. Este un desert pe cât de gustos, pe atât de ușor de pregătit. Ingrediente: 300 g făină 325 g zahăr 120 g unt 2 ouă 6 ml esență de vanilie 1 plic praf de copt 500 ml lapte 5 gălbenușuri 40 g amidon de porumb 3 g sare Mod de preparare Într-un bol amestecați făina, sarea, 200 g zahăr și praful de copt. Adăugați untul cubulețe și frământați cu mâinile un aluat nisipos. Apoi adăugaţi ouăle, 3 ml esență de vanilie și amestecați bine. Frământați până obțineți un aluat neted,…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Am găsit pe www.bucataras.ro o rețetă simplă și nepretențioasă, tocmai bună de încercat în week-end: ies 12 prăjituri mari dintr-o tavă de 30/22 cm. INGREDIENTE - 5 ouă - 5 linguri de zahăr tos fin - 5 linguri încărcate de făină albă - 1/2 praf de copt - 1 plic de vanilie - coaja rasă de la o lămâie - 2 linguri de ulei de floarea soarelui - vișine din dulceață - 3-4 linguri de zahăr pudră - ulei pentru uns tava. Se scot vișinele din borcan și se etalează pe o farfurie, pentru a lăsa siropul. Se separă albușurile…
Luni, 25 Septembrie 2017 15:55

Somon glazurat în sos dulce acrișor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Rețeta perfectă pentru iubitorii de pește! Combinația ideală între dulce și sărat. O rețetă simplă, din ingrediente puține și extrem de rapidă, de la retete.unica.ro. Timpi de preparare - Timp de preparare: 5 min - Timp de gatire: 15 min - Gata in: 20 min Ingrediente - 4 file-uri de somon - 4 linguri de făină - 4 linguri de miere - 2 linguri de ulei de măsline - zeama de la o lămâie - sare și piper după gust Pentru sos - 6 linguri de unt - 2 căței de usturoi presați - 1 lingură miere - zeama de…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Una dintre rețetele de paste care au câștigat, în ultima perioadă, o popularitate foarte mare în rândurile noastre, ale românilor, notează site-ul retete.unica.ro. Cum suntem un popor iubitor și consumator de lactate, nu se putea să nu ne lipim de o rețetă atât de gustoasă și sățioasă care conține nu unul, ci 4 feluri de brânzeturi! INGREDIENTE: 240 g paste1 lingură ulei de măsline1 lingură unt50 g mozzarella50 g gorgonzola50 g parmezan50 g brie250 g smântână pentru gătitsare, piper și oregano după gust5 căței de usturoi tocați (opţional) MOD DE PREPARARE: Reţeta permite unele variaţii, aproape orice tip de paste…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Pieptul de curcan umplut cu ciuperci si cascaval se numara printre retetele savuroase, nu foarte grele la stomac si care vor impresiona intotdeauna. Combinatia dintre legumele pline de vitamine, cascavalul topit, untul aromat si carnea de curcan este una grozava! Eleganta si gustoasa, este o rulada pe care o puteti aseza pe orice masa festiva sau pur si simplu sa o savurati atunci cand vreti sa va rasfatati cu ceva bun. INGREDIENTE: 1 kg de piept de curcan fara os si piele, intr-o singura bucata 500 g de ciuperci curatate de pamant cu o pensula si spalate sub jet puternic…
Duminică, 28 Mai 2017 12:14

Reţeta zilei | Tort cu mure și lămâie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Acest tort cu mure și lămâie se poate ușor transforma într-un alt fel de tort cu fructe de pădure, puteți folosi zmeură sau afine. În oricare dintre variante, este un desert spectaculos, care încântă atât papilele gustative, cât şi privirea. Reţeta este prezentată de site-ul retetecalamama.ro şi este raportată pentru o tavă de 18 centimetri în diametru. INGREDIENTE: 1 blat de pandișpan simplu din 2 ouă, 2 linguri de zahăr și două linguri de făină sau 1 blat din biscuiți cu unt așa ca la rețeta de cheesecake600 de grame de mure proaspete sau congelate3 lămâi medii2 ouă întregi155 de…
Sâmbătă, 29 Aprilie 2017 10:52

Rețeta de mititei... a unui bucătar regal

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Reţeta de mititei e un subiect la ordinea zilei... de 1 Mai. Credeţi cumva că micii, mititeii sunt un preparat exclusiv al clasei muncitoare, dar vă înşelaţi! Până şi regii s-au înfruptat din ei. Ultimul bucătar al Casei Regale, Iosif Strasman, obişnuia să îi pregătească pentru serbările câmpeneşti, în vremea lui Ferdinand, Carol al II-lea şi Mihai I. Deşi era neamţ de origine - ca toţi chefii bucătari de la Curtea Regală a României, de altfel -, deşi fusese şcoli la Cordon Bleu, la Paris, şi cunoştea fără cusur bucătăriile franceza şi italiană, ca şi pe cele din Germania şi…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Aripioarele de pui picante, la cuptor, reprezintă o reţetă delicioasă, cu care vă puteţi încânta oricând invitaţii. Canalul de YouTube Spicy prezintă o reţetă video interesantă, care include şi o glazură dulceagă, din mango şi ardei gras. INGREDIENTE: - o ceaşcă de făină- jumătate de lingură de praf de chili- jumătate de lingură de praf de usturoi- jumătate de lingură de piper măcinat- jumătate de lingură de sare- aripioare de pui (aproximativ jumătate de kilogram)- un mango copt- 3 ardei graşi- 2 căţei de usturoi- jumătate de lingură de boia dulce- jumătate de ceaşcă de oţet de mere- două linguri…
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Pasca este desertul ideal pentru Paşte. E festivă, se face uşor, este extrem de delicioasă şi va face furori printre invitaţi. INGREDIENTE: -700 g brânză dulce de vaci-400 g smântână-200 g zahăr-200 g unt-200 g stafide-6 ouă mari-4 linguri făină-4 linguri griş-1 păstaie vanilie MOD DE PREPARARE: Ouăle se bat cu un tel, într-un bol încăpător, alături de zahăr şi vanilie, până când granulele de zahăr încep să se topească. Adăugăm brânza şi omogenizăm bine ingredientele, peste acest amestec punem untul şi continuăm să încorporăm. Cernem făina, puţin câte puţin, şi amestecăm cu paleta, astfel încât să nu se creeze…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Copanelele de pui cu stafide in sos de bere neagra sunt o delicatesa aparte, o friptura deosebita ce va ramane in amintirea degustatorului multa vreme. O friptura potrivita pentru mesele festive dar si pentru pranzul de duminica in familie mai ales pentru ca e foarte usor de facut si nu trebuie sa stam prea mult pe langa aragaz! Ingrediente 1 kg copanele pui100 gr stafide galbene300 ml bere neagrasare, piper,cimbruoregano Mod de preparare Crestam copanelele si le condimentam cu sare piper, cimbru si oregano. Le asezam in tava si presaram deasupra stafidele, apoi turnam berea neagra pana le acoperim.Dam la…
Duminică, 05 Februarie 2017 13:52

Reţeta zilei: Tartă cu roşii şi mozzarella

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
INGREDIENTE: Pentru crusta 150 gr faina120 gr unt rece4 linguri apa recesare Pentru umplutura 4 rosii mai mici120 gr mozzarella pentru pizza (sau cascaval moale)1 ceapa mai mica3 lingurite mustar cu boabesare, piper, cimbru 1 ou50 ml lapte25 ml smantana dulce (15-25%) MOD DE PREPARARE: Intr-un robot puneti faina, un varf de lingurita de sare si apoi untul rece taiat cubulete. Dati cateva pulsuri pana faina devine nisipoasa. Apoi porniti iar robotul si adaugati apa, lingura cu lingura. Cand aluatul s-a adunat ca o bila in robot, va opriti. Cu mainile reci (tineti-le sub apa rece la robinet) rasturnati aluatul…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
INGREDIENTE: Pentru aluat: 100 gr unt gras 100 gr untura proaspata de porc ½ lingurita sare 1 ou 430-450 gr faina Pentru umplutura: 1 ceapa rosie 2 catei de usturoi 2-3 linguri ulei de masline 1 ardei gras (eu am folosit galben) 2 fire ceapa verde 2 lingurite basta de bulion 2 lingurite pasta de gogosari 50 ml vin rosu sare piper cimbru 1 fir carnati usor uscati si afumati 350-400 gr friptura de porc Pentru uns: 1 galbenus de ou MOD DE PREPARARE: Pentru aluat: am folosit un robot de bucatarie. Se pune in bolul robotului, untul rece taiat…
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Carl, deţinătorul canalului "Carl is Cooking", cu aproape 100.000 de urmăritori pe Facebook, şi fost concurent al emisiunii "Le Meilleur Patissier", echivalentul din Franţa şi Belgia al variantei "Bake Off" difuzată şi de români, le-a prezentat recent fanilor o reţetă de pandişpan care este pe cât de simplă pe atât de spectaculoasă. "Prăjitura zebră", aşa cum a fost ea botezată, nu diferă, ca ingrediente, de reţeta clasică de pandişpan pe care o întrebuinţează multe gospodine, însă ce face special acest preparat este modul de aranajare. Clipul video oferă toate detaliile pe care ai nevoie să le ştii pentru a-i impresiona…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Pulpele de pui la cuptor, cu o glazură uşor dulceagă, făcută din muştar şi miere, reprezintă o modalitate prin care îi vei putea impresiona cu siguranţă pe cei dragi. Ingrediente: 4 pulpe de pui2 linguri de miere5 linguri de muştar5 căţei de usturoisare, piper, rozmarin mărunţit, busuioc Mod de preparare: Se face un amestec simplu, folosind două linguri de miere, cinci de muştar (preferabil muştar Dijon), câteva picături de ulei şi ierburi aromatice, peste care adăugăm căţeii de usturoi mărunţiţi bine. Folosim jumătate din această pastă pentru a unge pulpele, care în prealabil au fost spălate, tăiate, uscate cu un…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Devoltarea simigeriilor a introdus, în ultima vreme, un nou preparat în vocabularul gurmanzilor şi în special al celor care caută o alternativă ceva mai sănătoasă la binecunoscutul fast-food, "covridogul", reprezentând un produs de patiserie, în mijlocul căruia se află un cârnat sau un crenvurşt înfăşurat în caşcaval. Foarte popular la nivelul multor patiserii, acest preparat poate fi reprodus foarte uşor şi acasă, reţeta, una la îndemâna oricui, permiţându-vă să vă uimiţi oaspeţii cu un fel de mâncare săţios şi uşor de realizat. Primul pas este învelirea unui cârnat afumat sau crenvurşt într-o felie de caşcaval sau brânză cheddar. Înfigeţi un…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
O reţeţtă rapidă şi simplă, hamburgerii şi cheeseburgerii rămân printre cele mai eficiente şi gustoase preparate culinare. Specialiştii de la pagina de Facebook "Tasty" au realizat un clip video inedit, în care prezintă cele mai populare reţete de burgeri în patru ţări care au culturi culinare diferite: Statele Unite ale Americii, Japonia, Franţa şi Maxic. Prepararea cărnii nu diferă substanţial de la una la cealaltă. Nici modul de preparare. Se schimbă, însă, ingredientele şi, evident, gustul burgerului. Pentru un preparat de succes, americanii apreciază brânza cheddar, bacon, salată şi roşii tăiate felii. Brânza se pune în interiorul bucăţii de carne…
Pagina 1 din 29