Sâmbătă, 26 August 2017 10:02

Simplu şi delicios: Paste Quatro Formaggi | REŢETA ZILEI

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Una dintre rețetele de paste care au câștigat, în ultima perioadă, o popularitate foarte mare în rândurile noastre, ale românilor, notează site-ul retete.unica.ro. Cum suntem un popor iubitor și consumator de lactate, nu se putea să nu ne lipim de o rețetă atât de gustoasă și sățioasă care conține nu unul, ci 4 feluri de brânzeturi!

INGREDIENTE:

240 g paste
1 lingură ulei de măsline
1 lingură unt
50 g mozzarella
50 g gorgonzola
50 g parmezan
50 g brie
250 g smântână pentru gătit
sare, piper și oregano după gust
5 căței de usturoi tocați (opţional)

MOD DE PREPARARE:

Reţeta permite unele variaţii, aproape orice tip de paste potrivindu-se, cele mai populare variante rămânând penne, tagliatelle sau obişnuitele spaghete. De asemenea, şi tipurile de brânzeturi pot fi adaptate în funcţie de gust şi buget, un caşcaval obişnuit sau afumat putând să ia, spre exemplu, locul briei. Gorgonzola şi parmezanul ar trebui, totuşi, să facă parte din acest amestec, la fel ca şi smântâna lichidă, ele având un aport crucial pentru gustul final. Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj, iar în acest timp tăiaţi brânzeturile cubuleţe, cu excepţia parmezanului.

Reţeta este pe cât de gustoasă, pe atât de variată, în unele variante ea neaincluzând şi usturoi. În cazul în care doriţi, totuşi, să simţiţi şi gustul usturoiului, tăiaţi mărunt cei cinci cţâei şi lăsaţi-i puţin timp în unt încins, într-o tigaie adâncă, apoi adăugaţi brânzeturile, amestecând uşor, la foc mic, până se omogenizează. Adăugaţi condimentele după gust. În acest moment, ar trebui ca pastele să fie deja gata, le luaţi de pe foc şi le scurgeţi.

Când în tigaie sau wok începe să se formeze o pastă, adăugaţi smântâna lichidă şi mai amestecaţi pentru aproximativ un minut, omogenizând-o, apoi puneţi pastele peste şi le amestecaţi bine, încât să intre în contact cu întregul amestec. Pastele quatro fromaggi se servesc cu parmezan mărunţit deasupra, pus cât încă sunt calde, având varianta, în cazul în care pregătiţi acest fel de mâncare pentru un număr mare de oameni, să îl adăugaţi când faceţi porţiile sau să-l aduceţi la masă separat şi să lăsaţi invitaţii să-şi pună după gust. Atenţie, însă, nu e nevoie de foarte mult parmezan, altfel existând riscul ca acesta să "monopolizeze" întregul gust şi să absoarbă o parte din sos.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.