Vineri, 20 Octombrie 2017 12:56

Rețetă simplă pentru prajitură cu dulceață de vișine

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am găsit pe www.bucataras.ro o rețetă simplă și nepretențioasă, tocmai bună de încercat în week-end: ies 12 prăjituri mari dintr-o tavă de 30/22 cm.

INGREDIENTE

- 5 ouă

- 5 linguri de zahăr tos fin

- 5 linguri încărcate de făină albă

- 1/2 praf de copt

- 1 plic de vanilie

- coaja rasă de la o lămâie

- 2 linguri de ulei de floarea soarelui

- vișine din dulceață

- 3-4 linguri de zahăr pudră

- ulei pentru uns tava.

Se scot vișinele din borcan și se etalează pe o farfurie, pentru a lăsa siropul.

Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează bine, cu zahărul tos, adăugat treptat. Când albușurile au consistența compoziției pentru bezele, se adaugă unul câte unul gălbenușurile și se mixează continuu.

Se adaugă vanilia și coaja rasă de la o lămâie, iar apoi făina, puțin câte puțin și odată cu ea, praful de copt. În cele din urmă, se adaugă și uleiul și se continuă încă puțin mixarea ingredientelor, pentru a se uniformiza compoziția.

Se toarnă compoziția într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt și unsă cu ulei. Se dă tava la cuptor, la foc mediu 4-5 minute, până ce blatul începe să se întărească la bază, după care se scoate și se pun vișinele. Se dă din nou tava la cuptor și când prăjitura s-a rumenit, se scoate, se presară cu zahăr pudră, iar după ce se răcește, se taie în formele dorite.

Prăjitura se mai poate prezenta fără zahăr pudră, ci cu siropul din dulceață, prelins pe fiecare porție, chiar în momentul servirii.

- Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, dar în mod special, ouăle.

- Scoateți din timp vișinele din borcan, ca să aibă timp să lase siropul. Dacă vișinele nu sunt întregi, prăjitura nu va avea un aspect frumos.

- Vișinele se pun pentru decor, atunci când blatul a început să se întărească la bază, așa că nu le puneți prea devreme, dar nici prea târziu. Dacă blatul s-a întărit până la suprafață, vișinile nu se vor mai putea insera frumos în prăjitură.

- Tăiați prăjitura după ce s-a răcit.

 Poftă bună!

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.