Duminică, 12 Noiembrie 2017 09:59

Cum să rămâi sănătoasă toamna aceasta

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Schimbările bruște de temperatură și oscilațiile permanente între cald și rece fac din toamnă un anotimp pretențios din punct de vedere al afecțiunilor medicale. Trecerea rapidă de la zile cu caniculă la nopți reci cu ploi și înapoi la vreme caldă ar putea să îți bulverseze organismul și să te simți depășită de situație. Ca reacție la aceste modificări, e posibil ca nivelul magneziului și al calciului să scadă, iar tu să te simți mereu obosită. Nu îți face griji, astenia de toamnă este o reacție perfect normală a corpului tău, însă trebuie să o combați înainte să se instaleze. Cum poți face asta? Ținând cont de câteva sugestii care îți pot menține corpul sănătos, indiferent de anotimp.

Începe cu un set de analize

Toamna și primăvara sunt cunoscute pentru alergiile cu care cei mai sensibili dintre noi se confruntă. Din cauza polenului eliberat de plante în aer, căile respiratorii se pot irita și pot apărea complicații neplăcute. Ar fi bine să treci pe la medic, care te va îndruma să faci analize pentru a vedea dacă e nevoie să te protejezi suplimentar de posibilele reacții care pot apărea în această perioadă. E indicat să îți faci și alte analize, cum ar fi de sânge. E bine să verifici nivelul colesterolului înainte de sezonul rece, când suntem tentați să mâncăm mai gras, și, deci, rezultatele nu ar fi relevante. Poți verifica și nivelul vitaminei D din sânge, cea care ajută la fixarea calciului în oase și care începe să scadă drastic după sezonul estival, când soarele se ascunde mai mult, iar corpul tău nu mai poate produce fără ajutor această substanță. Și pentru că nu întotdeauna poți pune deoparte bani pentru analizele medicale, care nu sunt chiar accesibile ca preț, poți primi puțin ajutor, făcând un credit rapid și avantajos cu suma de care ai nevoie ca să te asiguri că ești perfect sănătoasă.

Ia suplimente naturale

Răcelile au un anotimp preferat, toamna. Acum ești mai predispusă la a te îmbolnăvi mai mult ca oricând, așa că ferește-te de afecțiuni care pot apărea, ajutându-ți organismul cu suplimente naturale. Polenul și mierea de albine, îmbunătățită cu lăptișor de matcă, uleiul de cocos și cel de măsline pot face minuni. Aceste produse sunt foarte accesibile și te vor ajuta să treci mai ușor prin răcoarea toamnei.

Bea multe lichide, consumă ciorbe și savurează ceaiuri cât de des poți, ca să ajuți corpul să poată elimina mai ușor substanțele toxice.

Dormi suficient, cât să te trezești energizată și să ai chef de viață de la prima ta oră. Nu începe cu o cafea pe stomacul gol, pentru că nu e indicat să sari peste micul dejun.

Chiar dacă afară s-a răcit, reînnoiește-ți abonamentul la sala de fitness. Bolile stau departe de cei care fac sport, deci mai ai o șansă să nu fii atinsă de vreo răceală prea curând.

Îmbracă-te bine și evită să iei contact cu persoanele răcite. Cu puțină atenție, poți trece mult mai ușor peste următoarele două anotimpuri, care se anunță a fi friguroase. Sănătate multă!

Sursa foto: pixabay.com

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.