Marți, 05 Decembrie 2017 08:43

Prahova, în topul județelor în care părinții REFUZĂ vaccinarea

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În timp ce Ministerul Sănătății a dat chix, în repetate rânduri, la îndeplinirea unei misiuni ce ar para banale, anume aprovizionarea cu vaccin, sănătatea copiilor este pusă în pericol și de miile de părinți care refuză imunizarea copiilor lor. Specialiștii spun că, astfel, suntpuși în pericol și cei foarte mici, care încă nu au vârsta de vaccinare, precum și aceia care au interdicție la vaccinare, din motive medicale.

În Prahova, 1.081 de părinți au refuzat vaccinarea ROR (rujeolă-oreion-rubeolă), deși ne aflăm în plină epidemie, potrivit unei situații obținute de HotNews de la surse din Ministerul Sănătății. 109 bebeluși de 9 - 11 luni,  483 de copii de 1-4 ani, 231 de copii de 5-9 ani care ar fi trebuit să fie imunizaţi cu primul vaccin ROR şi 489 copii de 5-9 ani care ar fi trebuit imuzati cu a doua doză de vaccin ROR nu au fost vaccinați, situație care plasează județul între cele cu cele mai multe refuzuri. Mai multe asemenea cazuri au fost înregistrate doar în București, Neamț, Iași, Hunedoara, Brașov și Constanța.

La nivel național, aproape 20.000 de copii au rămas nevaccinați împotriva acestor boli, după ce părinții au refuzat imunizarea.

Potrivit celei mai recente situații întocmite de Institutul Național de Sănătate Publică, în timpul epidemiei de rujeolă au fost confirmate 9.946 de cazuri, dintre care 36 de decese. Cele mai afectate județe sunt Satu Mare, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Brașov și Călărași, cu o incidență de peste 100 de cazuri la 100.000 de locuitori.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.