Luni, 15 Ianuarie 2018 06:17

ALERTĂ! Epidemia de rujeolă lovește județul Prahova

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Situația devine deja alarmantă în Prahova, care este, și în această săptămână, județul cu cele mai multe cazuri noi de rujeolă la nivel național.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în săptămâna 8-12 ianuarie, aici au fost confirmate 22 de noi cazuri de rujeolă, de aproape patru ori mai multe decât în perioada 1-5 ianuarie, când au fost raportate șase cazuri. În intervalul menționat, județul, ferit mai bine de un an de epidemia declanșată la nivel național, înregistrează acum 20% din totalul cazurilor noi.

Raportarea INSP din 12 ianuarie anunță deja, în țară, 10.423 de cazuri de rujeolă. Institutul a publicat și o situație detaliată a deceselor, ajunse deja la 38, dintre care 27 la copii cu vârste cuprinse între 0 și 1 an, deci prea mici pentru a fi vaccinați. În jumătate dintre cazuri, nici măcar nu existau condiții preexistente, care să favorizeze apariția complicațiilor care au dus la deces.

În perioada 8-12 ianuarie, numărul cazurilor noi confirmate a fost 116, ele fiind raportate din Prahova (22), Iași (22), Vaslui (13), Neamț (9), Bacău, Brăila, București (câte 7), Botoșani, Olt, Suceava (câte 5), Galați (4), Brașov (3), Argeș, Călărași, Dâmbovița (câte 2) și Ialomița (1).

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.