Joi, 08 Februarie 2018 14:38

Lucrări de reparaţii capitale, programate în 2018 la Maternitatea Ploieşti

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spitalul de Obstetrică Ginecologie din Ploieşti, unitate aflată în subordinea Consiliului Judeţean Prahova, intră în acest an într-un program de reparaţii capitale, finanţat de la bugetul CJ. Conducerea doreşte să reabiliteze complet etajul doi al clădirii Maternităţii, pe modelul lucrărilor efectuate anul trecut la nivelul inferior, din fonduri de la Banca Mondială.

Lucrările vor viza îmbunătăţirea condiţiilor de cazare, prin reabilitarea saloanelor, grupurilor sanitare şi holurilor. Proiectul propune, printre altele, amenajarea de toalete în toate saloanele, schimbarea mobilierului, igienizarea spaţiilor şi montarea de dotări noi. Bugetul pregătit pentru acest proiect va fi de 3 milioane de lei, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader.

"Nu cu mult timp în urmă, a fost finalizat un proiect finanţat de Banca Mondială, prin care a fost modernizat complet etajul 1 al Maternităţii, inclusiv zona de terapie intensivă. Acesta arată foarte bine, iar intenţia noastră este ca, pe viitor, să aducem şi celelalte spaţii la acelaşi standard modern. În momentul de faţă, avem în derulare un proiect multianual pentru Spitalul Judeţean, unde au loc lucrări importante. Nu putem susţine în acelaşi timp un proiect de anvergură şi la Maternitate, însă decizia este ca în acest an să realizăm măcar etajul doi de aici. Vom aloca suma de trei milioane de lei şi le vom cere reprezentanţilor Spitalului de Obstetrică Ginecologie să păstreze modelul aplicat deja la etajul unu al clădirii", a explicat preşedintele CJ Prahova.

Consiliul Judeţean pregăteşte în 2018 o alocare bugetară importantă pentru unităţile medicale din Prahova. Spitalul Judeţean ar urma să primească 8 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a condiţiilor de cazare şi 5 milioane pentru materiale sanitare. În paralel, e pregătit un proiect de extindere, modernizare şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe de aici, pentru care e aşteptată o finanţare europeană, proiect cu o valoare estimată la 1,7 milioane de euro. Suplimentar, în continuarea lucrărilor la UPU, Consiliul Judeţean ar mai putea aloca din bugetul propriu încă 1,5 milioane de euro, în vreme ce instituţia aşteaptă acum finalizarea studiului de fezabilitate pentru construirea unui nou corp de clădire în curtea Spitalului Judeţean, cu o valoare a proiectului estimată la 10-11 milioane de euro.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.