Vineri, 13 Aprilie 2018 05:46

DSP a confirmat că decesul unui bebeluș de 10 luni, din Târgu Neamț, a fost cauzat de rujeolă

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un nou deces cauza de rujeolă a fost confirmat de autorități, în cursul zilei de joi. Este vorba despre cazul unui bebeluș de 10 luni, din Târgu Neamț, care s-a stins din viață chiar în ziua de Paști, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Într-un comunicat de presă, DSP Neamț a anunțat că ancheta epidemiologică a confirmat faptul că acest copil nu a fost vaccinat, deoarece în luna februarie, când a fost catagrafiat pentru vaccinarea ROR (rujeolă-oreion-rubeolă), părinţii nu au răspuns solicitării medicului de familie.

Pe 5 aprilie, bebelușul fusese internat la Spitalul din Târgu Neamţ sub observaţie de rujeolă şi pneumopatie acută, iar două zile mai tîrziu, când starea acestuia s-a înrăutățit, a fost transferat la Iași, unde a murit, pe 8 aprilie.

Potrivit schemei de vaccinare, copiii cu vârste între 9 şi 11 luni trebuie să primească o doză de vaccin ROR, urmând ca la împlinirea vârstei de 12 luni să mai fie vaccinaţi cu încă o doză.

Copiii restanţieri, din grupa de vârsta 1-4 ani cu 0 doze de vaccin ROR in antecedente, vor primi o doză de vaccin ROR. Copiii restanţieri din grupa de vârstă 5-9 ani, cu zero doze de vaccin ROR în antecedente, vor primi 2 doze de vaccin ROR, cu păstrarea unui interval minim de 28 de zile între acestea, iar cei cu o doză de vaccin în antecedente, vor primi cea de a doua doză.

La nivel național, până la finalul săptămânii trecute fuseseră confirmate 46 de decese cauzate de rujeolă, iar al 47-lea, produs în județul Brăila, era în curs de confirmare.

Decesul din Neamț ar fi al 48-lea provocat de această boală, de la declanșarea epidemiei.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.