Sâmbătă, 14 Aprilie 2018 13:42

Ministrul Sănătăţii: 10% din angajați vor avea venituri mai mici. Managerii să compenseze din banii spitalelor

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, recunoaște că, în urma aplicării Legii salarizării unitare, aproximativ 10% dintre angajații din sistemul sanitar nu vor beneficia de creșteri salariale, ci, dimpotrivă, vor încasa mai puțini bani. Ministrul spune, însă, că managerii spitalelor au posibilitatea legală să compenseze pierderile la salariu din veniturile spitalelor pe care le conduc.

„Noi aplicăm în acest moment o lege. Legea salarizării spune că se majorează salariile de încadrare și sporurile se plafonează la 30% pe ordonator principal de credite. Deci, practic, această aplicare a regulamentului (privind sporurile - n.r.) trebuie să respecte legea. Există anumite categorii de salariați ale căror venituri scad în urma aplicării Legii salarizării, pentru că aceste categorii de salariați nu beneficiază de creşterea salariului de încadrare până în 2022, așa cum beneficiază medicii și asistentele medicale”, a declarat, vineri, ministrul Sănătății, citat de Digi 24.

Întrebată care ar fi soluția pentru ca angajații din Sănătate să nu piardă bani, Sorina Pintea a răspuns: „Pentru ca aceste pierderi să fie acoperite față de nivelul lunii februarie, există în lege o prevedere care spune că spitalele pot acorda stimulente în limita a două salarii minime brute pe țară, pentru fiecare angajat, pe lună. Poate fi aplicată pentru a compensa aceste pierderi de venituri care există la anumite categorii, respectiv la personalul auxiliar”.

Întrebată câți angajați din sistem vor lua mai puțini bani pe luna martie, ministrul a răspuns: „Aproximativ 10% din sistemul sanitar. Nu aș putea să vă dau un număr exact”, mai notează Digi 24.

La sfârșitul lunii februarie, atât ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, cât și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, vorbeau despre creșterile de salarii din sistemul sanitar.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.