Miercuri, 16 Mai 2018 14:46

CNAS: Platforma PIAS este din nou funcțională

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanții CNAS au anunțat că Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) este funcţională. "Acest fapt este confirmat inclusiv de cele 231.816 rețete electronice prescrise, respectiv 228.294 reţete electronice eliberate în ziua anterioară, ceea ce se încadrează într-un flux  normal de funcţionare a sistemului informatic. În seara zilelor de 14 si 15 mai a. c.  platforma informatică a fost oprită programat între orele 19:00 şi 24:00 pentru lucrări tehnice de consolidare şi optimizare a funcţionalităţilor, după ce s-au efectuat măsuri de eliminare a fluctuaţiilor sistemului informatic precum şi de operaţionalizare a acestuia. În continuare se efectuează activități de analiză, monitorizare, verificare și consolidare a platformei informatice, iar după parcurgerea acestora urmează a se trece la ridicarea indisponibilității, prin anunțarea pe site-ul CNAS", se arată într-un comunicat al instituției.

Potrivit sursei citate, CNAS a primit asigurări de la echipa de lucru IT că nu au fost pierdute/deteriorate informații din baza de date a PIAS.

"Serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale acordate/eliberate off-line din data de 7 mai 2018 și până la soluţionarea problemelor platformei informatice vor fi transmise în PIAS până la termenul de raportare a activității lunii mai 2018.

Pentru validarea serviciilor medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale acordate/eliberate off-line, CNAS dezactivează următoarele reguli de validare:

a) «serviciul medical nu a fost raportat on-line în 3 zile lucrătoare» - din data de 7 mai 2018 și până la remedierea PIAS;

b) «serviciul nu a fost semnat cu cardul» – din data de 10 mai 2018 și până la remedierea PIAS.

În acest sens, până la termenul de raportare a activității lunare pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcționarea PIAS, președintele CNAS va emite ordin, conform art. 207-210 din H.G. 140/2018 și ale art. 40 – 42 din H.G. 155/2017", au mai precizat reprezentanții CNAS.

Citiți și: De aproape două săptămâni, sistemul cardului de sănătate dă rateu după rateu. Medicii fac apel la parlamentari

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.