Marți, 03 Iulie 2018 15:14

Tânărul din Brașov care de mai bine de doi ani aștepta un transplant pulmonar a murit

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Călin Farcaş, un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Braşov, care aştepta un transplant pulmonar de mai bine de doi ani, a murit luni noapte la Institutul „Marius Nasta” din Capitală.

Tânărul Călin Farcaş avea strânşi banii necesari pentru transplant, au confirmat reprezentanţii Institutului „Marius Nasta”. „Da, a murit noaptea asta. Avea o boală gravă şi veche şi nu a mai reacţionat la tratament. S-a prezentat joi, săptămâna trecută, la spital pentru o evaluare, însă starea lui era gravă şi s-a decis internarea lui. A fost internat direct în Terapie Intensivă cu insuficienţă cardiacă foarte severă şi a făcut stop cardiac. (...) Da, avea banii strânşi pentru transplant, însă starea lui s-a agravat. Am înţeles ca centrul care îl primea cu bani era în India”, a precizat, pentru Mediafax, Irina Strâmbu, purtătorul de cuvânt al Institutului „Marius Nasta” din Capitală.

 Ministrul Sorina Pintea a precizat că există un protocol cu Eurotransplant, însă a intrat în vigoare abia anul acesta. „Există un protocol cu Eurotransplant, protocol care nu a fost semnat, pentru că România nu şi-a îndeplinit obligaţia. Abia anul acesta am început să disponibilizăm organele pentru Eurotransplant şi, după cum ştiţi, doi plămâni au plecat spre Eurotransplant. Adică protocolul a început să funcţioneze de anul acesta, de când am dat organe. Ministerul Sănătăţii a aprobat dosarul lui Călin, teoretic. Practic, nicio clinică din Eurotransplant nu l-a acceptat. Din presă am aflat că a fost acceptat la o clinică din India, însă e greu de spus dacă el ar fi rezistat drumului până acolo. (...) Eu am cerut un rezumat al dosarului lui, dar ştiam că starea lui era gravă încă de anul trecut”, a declarat, pentru Mediafax, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Calin Fărcaş reuşise să strângă cei 200.000 de euro necesari transplantului de plămâni. Mai era un singur pas, dar organismul tânărului de 29 de ani a cedat până la finalizarea documentelor.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.