Miercuri, 11 Iulie 2018 13:10

ANSVSA a anunțat primele rezultate ale analizelor pentru Listeria, în cazul legumelor congelate importate din Ungaria

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța alimentelor a anunțat, miercuri, că rezultatele de laborator obținute până acum, pentru prezența Listeria monocytogenes în probele prelevate din produsele congelate retrase preventiv de la comercializare sunt negative. "S-au finalizat primele analize de laborator pentru probe prelevate din produsele congelate retrase preventiv de la vânzare. Rezultatele examinărilor de laborator au infirmat prezența Listeriei monocytogenes în probele prelevate din următoarele tipuri de produse congelate: fasole verde tăiată, broccoli, ardei gras fâșii, porumb dulce, amestec mexican de legume, aflate pe lista de distribuție a produselor congelate pentru care s-a inițiat retragerea preventivă de la comercializare din statele membre. Notificările actualizate, primite prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje, nu includ buletine de analiză care să indice prezența Listeria monocytogenes în produsele congelate de pe piața din țara noastră", se arată în informarea transmisă de ANSVSA.

Autoritățile menționează că probe prelevate din alte produse congelate, care au făcut obiectul retragerii preventive în Uniunea Europeană, sunt în curs de analizare în laborator.

Măsurile amintite au fost luată în urma unei alerte declanșate la nivel european, după ce 47 de persoane s-au infectat cu listeria, în nouă cazuri înregistrându-se decesul pacienților. Îmbolnăvirile au fost raportate  în Austria, Danemarca, Finlanda, Suedia și Marea Britanie și ar fi fost provocate de consumul de legume congelate provenite de la o fabrică din Ungaria.

Citiți și: Alertă sanitară în Europa. Nouă oameni au murit după ce au consumat legume congelate, produse în Ungaria

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.