Vineri, 02 Noiembrie 2018 11:45

Primul spital regional din România va avea aproximativ 900 de paturi și va fi construit la 100 de km de Ploiești

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a semnat ordinul care stabilește structura viitorului Spital Regional din Brașov. ”Am stabilit numărul de paturi printr- o analiză atentă şi cu încadrare în planul național de paturi. Am încredere că autoritățile brașovene vor avea ambiția ca aici să avem primul spital regional construit în România”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea într-o conferință de presă susținută la Prefectura Brașov.

Spitalul Regional Braşov va fi construit pe o suprafață de 11, 45 ha şi va avea o structură de 849 pături pentru spitalizare continuă și 64 pentru spitalizare de zi. Spitalul va fi organizat în centre multifuncționale şi va avea capacitatea de a trata pacienții în toate specialitățile medicale importante, anunță Ministerul Sănătății. De asemenea, spitalul va utiliza tehnologii avansate şi va fi dotat cu echipamente medicale şi aparatură de înaltă performanță.

 „Suntem în grafic cu ceea ce ne-am propus de la momentul în care am avut primele discuţii. Avem un Plan Urbanistic Zonal valabil, partea din punct de vedere urbanistic este rezolvată, ca de altfel şi situaţia patrimonială a terenului. Reţeaua de gaze a fost extinsă. Exista şi reţeaua de distribuţie electrică, dar aceasta are o anumită capacitate, care va trebui extinsă. Am transferat terenul pentru amplasarea unei staţii de transformare necesare, care să asigure capacitatea dorită pentru funcţionarea spitalului, investiţia totală fiind de 40 de milioane de lei. De asemenea, în zona se va derula o investiţie şi pentru introducerea reţelei de apă şi canalizare, reprezentând o investiţie de 3,2 milioane de lei, lucrare care este în procedura de achiziţie şi va fi definitivată în decembrie 2019. Şi când se construieşte o casă, este nevoie mai ales de utilităţi. Cred că am anticipat şi am gândit logic. Acum, urmează să parcurgem etapele procedurale pentru realizarea studiului de fezabilitate”, a declarat primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, potrivit siteului agendaconstructiilor.ro.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.