Joi, 07 Decembrie 2017 07:13

25 de posibile accidente de muncă înregistrate în Prahova, în luna noiembrie

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat în luna noiembrie acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 223.000 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 209 controale, în urma cărora s-au aplicat 17 amenzi în valoare de 186.000 lei, informează ITM. Totodată, inspectorii de muncă au aplicat șapte amenzi în valoare de 160.000 lei unor angajatori, după ce 13 persoane au fost găsite la lucru fără a avea forme legale de muncă.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 126 de controale şi 95 de angajatori au fost sancţionaţi. S-au aplicat amenzi în valoare de 37.000 de lei.

În luna noiembrie, angajatorii au comunicat către ITM Prahova 25 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de către inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca accidente de muncă.

Unul dintre cazurile mediatizate luna trecută a fost cel al angajatului de la Serviciului Județean de Ambulanță Prahova, mușcat de câinele unei familii, un ciobănesc german, în timpul unei intervenții la o pacientă care avea nevoie de asistență medicală. Purtătorul de cuvânt al Poliției Prahova a anunțat, la acel moment, că în cauză este vorba despre un accident de muncă, dar şi că a fost deschis un dosar penal pentru nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

"Respectarea sau ignorarea prevederilor securității muncii pot face diferența între viață și moarte.  Ca și până acum, inspectorii de muncă vor veni în sprijinul angajatorilor pentru a-i ajuta să înțeleagă și să aplice legislația securității și sănătății în muncă, dar vor fi intransigenți dacă vor constata neconformități" , a declarat Dantes Bratu, inspector general de stat.

Foto cu caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.