Joi, 07 Decembrie 2017 10:47

Din ianuarie 2018, primăriile scapă de plata salariilor din învățământ

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ședința de guvern de miercuri, Executivul a adoptat Ordonanţa de Urgență prin care plata salariilor va fi făcută din ianuarie 2018 direct prin intermediul unităților școlare. Primăriile vor mai vira doar fondurile ce vizează cheltuielile materiale, au anunțat sindicaliștii din cadrul USLIP Iași. De asemenea, s-a adoptat și Ordonanța care reglementează plata hotărârilor judecătorești privind dobânzile penalizatoare, în prezent fiind în lucru Hotărârea de Guvern privind suplimentarea sumelor pentru hotărârile judecătorești pe legile 221, 330 și 285.

Citiți și:  Sindicaliștii din învățământ vor să ceară SECHESTRU pe CONTURILE ȘCOLILOR, dacă nu-și primesc drepturile recuperate în instanță

"Noul act normativ reglementează modalitatea de aplicare a sistemului de plată cu ora sau prin cumul pentru personalul didactic de predare, de conducere, îndrumare și control, prin ordin al ministrului Educației Naționale. De asemenea, pentru a evita diminuarea drepturilor salariale ca urmare a noilor măsuri de transfer a contribuțiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, Guvernul a aprobat acordarea, începând cu 1 ianuarie 2018, a unei majorări salariale de 28,5% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2017, pentru personalul plătit din fonduri publice care beneficiază de scutire de impozit pe venit la 31 decembrie 2017, potrivit Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare. Celelalte categorii de personal vor beneficia de o majorare salarială de 25% începând cu 1 ianuarie 2018 față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2017. Pentru personalul nou încadrat, pentru personalul numit/încadrat și pentru personalul promovat s-a creat posibilitatea identificării unei funcții similare în plată la nivelul instituțiilor subordonate, în situația în care aceasta nu există în cadrul aceleiași instituții/autorități publice, în vederea eliminării dificultăților existente în prezent la stabilirea modalității de salarizare" sunt modificările detaliate într-un comunicat al Executivului.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.