Joi, 11 Ianuarie 2018 09:03

5% dintre posturile publice vor fi atribuite tinerilor dezavantajați, pentru angajări pe perioadă de doi ani

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un proiect de lege aprobat miercuri de Guvern implică instituțiile publice locale în integrarea pe piața muncii a tinerilor dezavantajați, cu scopul de a-i sprijini pe aceștia să capete experiențe, competențe și abilități pe care apoi să le valorifice în mediul privat. "Sunt vizați tinerii cu vârsta între 16 și 26 ani care nu au o vechime în muncă mai mare de 12 luni, care fie se află în sistemul de protecţie a copilului sau provin din acesta, fie au cel puțin un copil în întreţinere. Astfel, un procent de 5% din totalul posturilor specifice personalului contractual din instituțiile publice va fi atribuit, în mod exclusiv, tinerilor dezavantajați, pentru o perioadă de 24 de luni, cu condiția ca acestea să fie vacante. La finalul celor 24 de luni, contractul individual de muncă încetează de drept, iar postul va putea fi ocupat de o altă persoană aflată într-o situație similară", anunță reprezentanții Executivului.

Program de tip "Pasarelă" presupune ca locurile de muncă din sectorul public să fie oferite temporar tinerilor dezavantajaţi, pentru a dobândi "abilităţi transferabile" în joburile din sectorul privat. 

Potrivit reprezentanților Ministerului Muncii, aproximativ 400.000 de tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, vor putea beneficia de acest program finanțat prin POCU 2017-2020.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.