Luni, 12 Februarie 2018 12:50

Salarii scăzute la DGASPC Prahova, pentru şefii centrelor sociale

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După o lungă perioadă în care au avut salarii de invidiat, ţefii centrelor sociale din Prahova au înregistrat în această lună o scădere semnificativă a veniturilor nete, ca urmare a modificărilor fiscale. Practic, din acest an, unii dintre salariaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, nu au mai putut obţine o majorare a salariului brut, aflat la limita maximă din grilă, în vreme ce netul le-a fost diminuat prin trecerea contribuţiilor în sarcina angajaţilor. Primul moment în care acest fenomen a devenit vizibil este la salariul de acum, aferent lunii ianuarie 2018, iar cei mai afectaţi sunt salariaţii care aveau deja valorile brute mari.

Potrivit calculelor prezentate de directorul DGASPC Prahova, veniturile nete ale unui şef de centru social scad lunar cu aproximativ patru-cinci sute de lei, aceştia rămânând acum cu salarii "în mână" de circa 4-5.000 de lei, în funcţie de sporuri.

"Legea 153 a introdus grile de salarizare pentru sectorul de activitate din carev facem noi parte. Însă, prin majorarea de 25%, pentru unele persoane s-a depăşit grila aferentă anului 2022 la care ar fi trebuit să ajungă progresiv. Din acest motiv, salariile brute nu au mai putut fi majorate, iar acum, odată cu trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, acest lucru se resimte în veniturile nete", a explicat directorul DGASPC Prahova.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.