Miercuri, 16 Mai 2018 12:58

Campanie umanitară a TSD Prahova. Tinerii social-democrați prahoveni vin în sprijinul copiilor din centrele de plasament

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un grup de tineri din cadrul organizaţiei de tineret a PSD Prahova, sub coordonarea Nicoletei Sprîncenatu, a organizat marţi un eveniment la Complexul “Rază de Soare” din Băicoi, care le-a adus zâmbetul pe buze copiilor găzduiţi în acest centru social aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova. Tinerii social-democraţi le-au oferit micuţilor jocuri și cărți educative, dar și articole sportive.

De asemenea, cei 28 de copii din centrul "Rază de Soare" s-au bucurat de prezența trupei Teatrului Ancuța, din Ploiești, care a creat un mediu propice pentru a lega prietenii și a le descreți frunțile copiilor care au parte de îngrijire în cadrul complexului de servicii sociale de la Băicoi.

Reprezentanţii TSD Prahova spun că îşi doresc ca această vizită să pună bazele unei campanii mai ample, care să vină în sprijinul copiilor defavorizați, care au nevoie de ajutorul tuturor factorilor de decizie și de implicarea acestora în vederea îmbunătățirii condițiilor din incinta centrelor sociale în care cresc și se dezvoltă unii dintre ei, dar și în vederea creării condițiilor integrării lor în societate, după ce împlinesc vârsta majoratului.

“Dorim să sprijinim și noi dezvoltarea copiilor din centrele de plasament, simțim nevoia să ne implicăm voluntar într-un program care pune accent pe dezvoltarea personală a acestora și  pe stimularea încrederii în forțele proprii, oferindu-le îndrumare, încurajare și motivare. În acest context, proiectul nostru, al tinerilor social democrați din organizația prahoveană, își propune ca obiective: exersarea deprinderilor de lucru în echipă, stimularea comportamentului participativ, dezvoltarea gândirii independente, a inițiativei și a imaginației. De aceea, programul educațional promovat de noi are în vedere participarea la concursuri interactive și la vizite educative și motivaționale, fiind încurajați să lase deoparte spaimele pe care, din păcate, unii dintre ei le au și să ajungă să țintească atât de sus în viață, încât să devină tinerii de care cu toții avem nevoie pentru o societate mai bună!”, a declarat Nicoleta Sprîncenatu, coordonatorul campaniei.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.