Marți, 10 Iulie 2018 12:41

Centrul de Agrement Buşteni găzduiește, și anul acesta, tabăra tematică "Adventure Team". Tariful este de 456 lei/persoană

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Prahova anunţă continuarea programului de tabără tematică “Adventure Team” – Aventură şi agrement montan şi în vacanţa de vară a acestui an. Acesta este organizată şi finanţată de Ministerul Tineretului şi Sportului, prin direcţiile judeţene din subordine, fiind destinat elevilor din toate ciclurile de învăţământ (clasele I – XII), organizaţi în grupuri şi însoţiţi de cadre didactice din şcolile de care aparţin. Grupul minim necesar pentru participarea la tabără este de 10 elevi și 1 profesor însoţitor.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Prahova anunță că programul se va desfăşura la Centrul de Agrement Buşteni, format din Vila “Şoimul” (capacitate 76 locuri/serie) şi Vila “Crişul” (44 locuri/serie), pe parcursul mai multor serii de tabără din vacanţa şcolară de vară. Tariful practicat fiind 76 lei/zi/persoană, însemnând 456 lei/sejur/persoană. Fiecare serie tematică va cuprinde 6 nopţi de cazare, 6 pensiuni complete şi program zilnic de activităţi educative.

"Participanţii vor achita contravaloarea serviciilor turistice de tabără (cazare şi masă) prestate în centrul de agrement, precum şi contravaloarea transportului de la localitatea de domiciliu. Costul serviciilor suplimentare de educaţie nonformală, precum şi al tuturor materialelor necesare pentru desfăşurarea taberei este finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului", precizează DJTS Prahova. 

Programul ce urmează a fi desfăşurat în fiecare zi de tabără va include diverse activităţi ce vor contribui în bună măsură la asigurarea educaţiei nonformale a copiilor şi tinerilor participanţi. Copiii vor lua parte la programe de iniţiere în orientarea turistică (orientare cu şi fără hartă sau busolă, recunoaşterea reperelor geografice în teren, parcurgerea unui traseu de iniţiere, concurs individual şi pe echipe), vor învăţa noţiuni legate de măsurile de prim ajutor (prim ajutor în caz de accident, transportarea accidentatului, procurarea mijloacelor de transport necesare), aplicaţii teoretice şi practice privind viaţa în sălbăticie (construirea adăpostului pentru odihnă, identificarea potecilor marcate, aprinderea focului fără mijloace moderne), vor face drumeţii tematice privind cunoaşterea florei şi faunei montane, dar și jocuri de cabană cu caracter stimulativ

Numărul total de locuri aprobat pentru tabăra tematică este de 400 copii şi tineri, organizaţi în grupuri şi însoţiţi de cadre didactice din unităţile respective de învăţământ. Tabăra se află deja în desfăşurare, prima serie tematică fiind 26 iunie – 02 iulie 2018, proiectul urmând a se încheia în a doua jumătate a lunii august. Până în prezent au participat sau urmează a participa la activităţile tematice grupuri de elevi din judeţele Bihor, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vaslui, precum şi din mun. Bucureşti, locurile fiind rezervate în proporţie de aproximativ 95%.

Alte tipuri de tabere tematice sunt organizate în centre de agrement și în alte judeţe, calendarul acestora putând fi consultat AICI.

Foto cu caracter ilustrativ

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.