Vineri, 03 August 2018 15:18

S-a încheiat a doua ediţie din acest an a ŞCOLII DE VARĂ "GÂNDEŞTE VERDE, GÂNDEŞTE CURAT!"

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

S-a încheiat a doua ediţie din acest an a ŞCOLII DE VARĂ "GÂNDEŞTE VERDE, GÂNDEŞTE CURAT!", la care au participat elevii ŞCOLII GIMNAZIALE POTIGRAFU, COM. GORGOTA, JUD. PRAHOVA

Şcoala de vară, proiectul AGENŢIEI PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI PRAHOVA, sustinut de Rafinăria Petrotel, a fost un real succes. Elevii au fost deosebit de încântaţi de cele patru zile petrecute în Parcul Bucov, fiecare zi având un program încărcat şi interesant, aşa cum reiese din descrierea făcută pe pagina de Facebook a instituţiei organizatoare.

"PRIMA ZI: Elevii au învăţat de la doamna Crina Cornelia Popa (APM PRAHOVA) despre insecte şi despre speciile protejate din România, au participat la un traseu de orientare sportivă (îndrumaţi de dl. Şerban Ionescu Homoriceanu) şi au exersat compunerea de haiku-uri, inspiraţi de cadrul natural în care se desfăşoară tabăra.

ZIUA A II-a: Dna Gheorghe Doina (APM Prahova): Sistemul solar, Cu ce se ocupa geologia, palentologia?... Cum arată o hartă geologică? Ce sunt fosilele? Informaţii despre dinozauri... A urmat vizita ghidată la Grădină Zoo, având ca ghid biologul institutiei, dna Dana Canari. Relaxare şi mişcare prin joacă.

ZIUA A III-a: elevii au aflat astăzi noutăţi despre încă o profesie - cea de arhitect. Prezentarea făcută de arh. Costin Gheorghe a adus în discuţie casele oamenilor şi modul de construire a cuiburilor/caselor animalelor. Am vizitat apoi o casă tradiţională din lemn, în incinta zoo, unde am aflat despre modul de construire tradiţional, despre materialele de construcţie din gospodăriile ţărăneşti. A urmat vizită la Muzeul Memorial Constantin şi Ion Stere, unde doamna muzeograf Paulina Manisor le-a prezentat elevilor personalitatea marelui om politic, istoric, scriitor Constantin Stere. Au urmat activităţi artistice în curtea muzeului, într-un superb cadru natural.

ZIUA A IV-a: ne-a oferit bucuria întâlnirii cu Nicoleta Mocanu (NICO FITNESS), care ne-a învăţat cum să respirăm corect, cum să ne relaxăm şi cum să ne binedispunem prin terapia prin râs. Am dansat, ne-am relaxat, ne-am amuzat! Asta după ce elevii au dat testul final de verificare a cunoştinţelor acumulate în cele patru zile. Rezultatele lor au fost foarte bune, a existat un baraj chiar, în final apelându-se la o tragere la sorţi pentru acordarea premiului suplimentar oferit de sponsor. ANA a câştigat rucsacul plin cu caiete, o trusă de geometrie şi un termos. Tot pentru destindere, am completat lecţia de geologie cu informaţii despre vulcani, exemplificând cu un mini-vulcan. Am învăţat apoi o sumedenie de lucruri interesante despre lilieci şi despre şerpi. Ziua s-a încheiat cu jocuri diverse: "limbo", "de-a v-aţi ascunselea", "mal-rau". Copiii au fost foarte încântaţi de cele patru zile ale Şcolii de vară şi au mulţumit organizatorilor printr-un mesaj, scris cu cretă pe una dintre aleile parcului. VACANŢĂ PLĂCUTĂ, COPII!

https://www.facebook.com/apmph/

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.