Luni, 05 Noiembrie 2018 14:45

Învățământul prahovean, din nou în doliu. S-a stins din viață Lucia Lazăr, unul dintre profesorii de excepție ai Colegiului Național "Mihai Viteazul"

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

S-a stins din viață Lucia Lazăr, profesor de Limba latină și o "unul dintre cadrele didactice care, ani de-a rândul, au ÎNNOBILAT, prin activitatea lor prodigioasă, COLEGIUL NAȚIONAL MIHAI VITEAZUL PLOIEŞTI", a anunțat, luni, Dan Culicovschi, unul dintre colegii de cancelarie al dascălului ploieștean.

"Îmi amintesc că am venit împreună, în septembrie 1990, ca profesori la liceul de pe bulevardul cu castani. Din primul moment m-a impresionat prin CULTURĂ, DINAMISM, DEDICAȚIE şi SIMȚUL UMORULUI ! Purtam împreună, destul de des, conversații despre CAESAR, CICERO, VERGILIU, HORAŢIU sau OVIDIU. Despre ROMA de ieri şi cea de azi. Evocam sau comentam MAXIME, DICTONURI, AFORISME. Ne aminteam de PROFESORI CELEBRI, precum EUGEN CIZEK sau magistrul meu din liceu, distinsul domn CORNELIU POPESCU. Descopeream cu bucurie UNIVERSUL LUMII ANTICE.

Mai târziu, aveam să constat că A FORMAT OAMENI DE CULTURĂ în toată puterea cuvântului, dintre care am să amintesc doar două nume, RALUCA CANAREICA şi Anca Meiroşu.

A fost mulți ani şi LIDER SINDICAL. Unul PLIN DE INIŢIATIVE şi DEVOTAT COLEGILOR. Cu siguranță însă că ENERGIA SĂ DEBORDANTĂ a făcut-o să uite adesea de sine şi, vai, SĂ ARDĂ PREMATUR !

PER ASPERA AD ASTRA - spuneau strămoșii noștri latini. LUCIA LAZĂR, însă, merită cu prisosință ca drumul său printre aștri să fie unul lin. Şi suntem sigur că, de-acolo, de sus, ne privește cu BUNĂTATE şi SIMPATIE şi că nu și-a pierdut ZÂMBETUL INCONFUNDABIL şi JOVIAL !", a transmis Dan Culicovshi, la trecerea în neființă a colegei sale.

 

   

1 comentariu

 • Link la comentariu Constantin TUDOR Miercuri, 07 Noiembrie 2018 19:14 postat de Constantin TUDOR

  Cu mare regret am aflat de trecerea în neființă a celei care a fost profesor Lucica LAZĂR. Am fost unul dintre elevii săi la Școala Gimnazială Valea Călugărească, unde a predat limba franceză. Calitatea limbii franceze pe care o vorbesc și o utilizez în prezent se datorează dumneaei! Mi-a fost profesor timp de 4 ani (clasele V-VIII), fiind prima generație de elevi ai domeniei sale. Personal, i-am cunoscut și părinții: tatăl, reputat profesor la Liceul 1 Mai Ploiești, mama infirmieră medicală.
  Ulterior, după douăzeci de ani, am avut ocazia să o reîntâlnesc împreună cu soțul dumneaei în Ploiești. Am avut prilejul să îi mulțumesc pentru tot, dar mai ales pentru orele de limba franceză predate. A fost foarte mândră și încântată de realizările mele. Speram foarte mult să o revăd la Valea Călugărească.
  Regret enorm pentru această pierdere!
  Constantin TUDOR
  Diplomat-economist, Ministru Consilier

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.