Luni, 16 Aprilie 2018 05:28

Acomodare cu eșalonul secund. Amical între Petrolul Ploiești-FC Academica Clinceni 2-0 (1-0)

Scris de  Ionel LUȚAN
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Petrolul a folosit pauza din campionat pentru o dispută amicală cu divizionara secundă FC Academica Clinceni.

”Lupii galbeni” au avut liber, în campionat, la sfârșitul săptămânii trecute, după o serie de victorii importante care au distanțat echipa antrenată de Romulus Ciobanu la cinci puncte de secondanta FCM Alexandria. Ploieștenii au folosit judicios pauza din programul competițional pentru a susține o partidă amicală cu o grupare de eșalon secund cu pretenții, FC Academica Clinceni. Meciul s-a derulat pe un teren bun, la Strejnic, pe o vreme superbă, și a reunit la fața locului destui suporteri ai ”lupilor galbeni” dornici să vadă la lucru echipa în testul cu o formație de nivel superior.

La nivelul eșalonului secund

Partida de la Strejnic a oferit un spectacol atractiv la care au participat, în egală măsură, ambele echipe. Ilie Peonaru, antrenorul grupării ilfovene, a trimis pe teren cel mai bun unsprezece al momentului în întâlnirea cu Petrolul tocmai ca un semn de respect la adresa adversarului. ”Găzarii” și-au respectat statutul și au câștigat disputa cu divizionara secundă, scor 2-0, după o prestație generală reușită. Sergiu Arnăutu, în prima repriză, și Nini Popescu, în actul secund, au semnat golurile unui succes care a atestat faptul că Petrolul se ridică, deja, la nivelul unei divizionare B cu retenții în campionat, apreciere la care au raliat, după meci, și conducătorii formației din Clinceni.

Fără Claudiu Tudor

Testul dintre Petrolul și FC Academica Clinceni nu i-a adus în tricoul Petrolului pe trei dintre jucătorii antrenați de Romulus Ciobanu. Claudiu Tudor, Tiberiu Nițescu și Daniel Cârjan nu au bifat amicalul cu divizionara secundă din motive medicale. Toți cei trei jucători reintră, de astăzi, la programul normal de antrenamente pentru a se evalua exact, înaintea disputei de la Alexandria, posibilitatea acestora de a face parte din lotul convocat pentru duelul cu teleormănenii.

S-a cosmetizat gazonul pe Ilie Oană

Partidele oficiale susținute pe stadionul Ilie Oană de echipa națională Under 19 a României în Turul de Elită pentru calificarea la Campionatul European din Finlanda au lăsat urme adânci pe gazonul arenei ploieștene. Așa cum s-a convenit cu responsabilii Federației la momentul desfășurării turneului supervizat de UEFA la care România a ratat, în prelungirile jocului cu Ucraina, obținerea calificării, procesul de refacere al gazonului urma să fie suportat de FRF. Lucrările se află în plină derulare și vor aduce jucătorilor Petrolului, la revenirea pe Ilie Oană, un gazon de cea mai bună calitate pentru testele finale din acest campionat

Lămuririle vin la Alexandria

Petrolul revine, oficial, în campionat, la sfârșitul acestei săptămâni, în cadrul etapei cu numărul 22. Meciul cu FCM Alexandria, programat vineri, de la ora 17.00, în Teleorman, este cel mai așteptat eveniment al returului de campionat pentru ambele formații. În tur, pe Ilie Oană, a fost egal, 1-1, cu ambele goluri marcate în prima parte a întâlnirii. Oaspeții au deschis scorul, prin Căpățână, în timp ce Jean Prunescu a restabilit egalitatea la două minute înaintea fluierului de final al primei reprize. În etapa de la finalul săptămânii trecute FCM Alexandria a mai făcut un pas greșit în campionat. După ce pierduseră, acasă, 0-1, meciul cu Flacăra Moreni a venit, acum, o remiză, 1-1, la Chiajna, cu satelitul Concordiei. Teleormănenii au cedat, clar, teren, și Petrolul se poate considera, deja, cu un picior în eșalonul secund. Definitivarea visului promovării poate veni chiar la finalul acestei săptămâni în cadrul întâlnirii dintre cele două protagoniste ale campionatului care se văd în Teleorman

Pregătiri pentru show-ul promovării

Dacă pe gazon jucătorii își fac cu brio datoria, etapă de etapă, sprijinul fanilor este, cu fiecare prilej, unul necondiționat. Cum echipa petrolistă se îndreaptă, clar, către realizarea obiectivului promovării în eșalonul secunde se pregătește, încă de acum, un spectacol de zile mari în tribunele arenei Ilie Oană pentru a onora, și în acest mod, pasul important pe care îl va face formația galben-albastră. Octav Preda, cel de numele căruia se leagă și alte evenimente notabile de același gen, va reveni în țară special pentru acest eveniment pregătit, deja, minuțios. Suporterii Petrolului apelează la toți cei care vor să ajute, financiar și nu numai, la acest demers care va fi, fără îndoială, un nou reper memorabil în viața echipei ploieștene.

FC Petrolul – Academica Clinceni 2-0 (1-0)

Stadion: Conpet Strejnic. Spectatori: 500. Marcatori: Arnăutu (32), Nini Popescu (63).

FC Petrolul: Bolboaşă (46 Avram, 82 Botezan) – Antoche (57 Prunescu), Ichim (67 Frîncu), Ţicu (60 Olaru) – Saim Tudor (70 Catană), Chindriş (cpt), Andor, Velisar (82 Bratu) – N. Popescu, Arnăutu (60 Lambru), Păun (46 Ciocâlteu). Antrenor: Romulus Ciobanu.

Academica: Vâlceanu – Fl. Achim, Gal, Găină, Dobrescu – C. Gheorghe, Barbu (cpt), Târşă, Teuţ – Petriş, Moldovan. Au mai jucat: Mihalcea, Popescu, Blejdea, Gliga, Răuţă, Şandru. Antrenor: Ilie Poenaru.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.