Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Primul concert pe anul 2013 al trupei pop-rock „Nu Parcați” va avea loc vineri, 1 februarie, la OK Pub din Ploiești (str. Golești, nr. 29), începând cu orele 21:00.  „Nu Parcați” este trupa originară din Ploiești, care s-a înființat în anul 2008, din dragoste pentru muzică. De-a lungul timpului, formaţia a cântat în deschiderea concertelor susținute de Proconsul și Krypton. În plus, a colaborat cu Horia Moculescu și Alexandra Velniciuc. Componența trupei este: Adina Stănescu – voce și clape, Nicky Stănescu – voce și chitară, Lucian Bosoi – chitară și voce, Dan Popa – chitară bass și voce, și Toni…
Vineri, 01 Februarie 2013 08:12

Reteta zilei: Parfe

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Parfe Ingrediente » 100 g ciocolată albă » 300 ml smântână pentru frișcă sau frișcă lichidă » 3 gălbenușuri » 30 g zahăr pudră » 1/2 linguriță scorțișoară » 40 ml lichior de cocos sau rom alb Sos de vișine » 500 g vișine proaspete sau congelate » 100 g zahăr » 100 ml vin roșu » 1 baton mic de scorțișoară » 2 lingurițe cu vârf de amidon sau o lingură mare faină » 2- 3 linguri apa rece Mod de preparare: Ciocolata alba se taie bucăți și se topește în bain-marie sau la microunde. Se bate frișca. Gălbenușurile,…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Evenimentul sãptãmânii „Seven Psychopaths” FILM    Cinema City vineri – miercuri Seven Psychopaths spune o poveste foarte originalã care începe cu doi rãpitori de câini (Sam Rockwell, sufletul întregului film, şi Christopher Walken, superb de la un cap la altul), care, cum probabil puteţi bãnui, sustrag animale de companie, aşteaptã ca stãpânii sã promitã recompense şi ulterior aduc necuvântãtoarele nevãtãmate înapoi şi obţin banii. Totul se duce de râpã când cei doi rãpesc câinele unui mafiot fãrã scrupule, jucat de Woody Harrelson, iar acesta începe sã-i caute. În poveste mai apare şi Marty (Colin Farrell), un scenarist alcoolic, care cautã inspiraţie…
Joi, 10 Ianuarie 2013 18:58

DESERT Prãjiturã cu nucã şi caramel

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ingrediente Crusta: » 140 g fãinã » 35 g amidon din porumb » 100 g zahãr » 100 g unt » 1 praf de sare Topping: » 150 g unt » 100 g zahãr brun » 3 linguri miere de albine » 1/4 linguriţã sare marinã » 3 linguri smântânã 30% grãsime » 1 linguriţã esenţã de vanilie » 250 g miez de nucã Mod de preparare Cuptorul se încinge la 180 de grade Celsius. Într-un castron se pun fãina, sarea, zahãrul şi amidonul, apoi untul rece tãiat în bucãţele. Toate ingredientele se amestecã, cu ajutorul unui robot sau pur…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ingrediente » 4 buc. escalop viţel (aprox. 150 g fiecare) » 2 linguri fãinã » 2 linguri ulei de mãsline extravirgin » 45 g unt » 400 g frunze spanac » 1 lãmâie » 75 ml vin alb sec » sare, piper » 900 g cartofi Mod de preparare Cartofii se curãţã, se spalã şi se fierb întregi, dacã sunt micuţi, sau tãiaţi bucãţi mari. Pânã aceştia sunt gata, carnea se spalã, se şterge cu un prosop de bucãtãrie, apoi se bate pânã fiecare bucatã ajunge la aproximativ 5 mm grosime. Se asezoneazã fãina cu sare şi piper, iar prin…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Gripa este o boalã ce afecteazã numeroase persoane, indiferent de vârstã şi de rezistenţa organismului, în fiecare anotimp, apãrând în urma inhalãrii de cãtre pacient a unui virus gripal. Este o boalã infecţioasã la vindecarea cãreia contribuie, cu efect maxim, tratamentele naturiste pe bazã de busuioc, ceapã, cimbru, dud, gãlbenele, isop, hrean, mentã, lucernã de culturã, levãnţicã, mesteacãn, muşeţel, mãceş, mur, muştar, mãghiran, muşetel roman, nalbã, pãtlaginã, pin, salvie, soc, traista-ciobanului, trifoi, usturoi şi zmeur. De obicei, pacientul bolnav de gripã se plânge cã îi curge nasul, prezintã  febrã, dureri de cap, frisoane, dureri de spate, inflamarea gâtului, lãcrimarea ochilor…
Joi, 10 Ianuarie 2013 18:56

Ştiaţi cã...

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
… Atena a fost primul oraş care a impus legi privind curãţenia strãzilor? Când Alexandru cel Mare a instalat garnizoane la Atena, ca şi în cazul celorlalte oraşe geceşti, le-a promis elenilor cã nu vor fi atacaţi sau deranjaţi în treburile interne ale cetãţii. Însã prezenţa macedonenilor în Atena s-a simţit prin faptul cã multe dintre ideile lor au fost puse în aplicare în anii care au urmat. Una dintre acestea viza curãţenia oraşului, un aspect deficitar la vremea anilor 325-320 î.Hr. Atenienii, ca de altfel locuitorii tuturor celorlalte cetãţi, erau obişnuiţi sã-şi arunce gunoaiele direct în stradã. În acest…
Joi, 20 Decembrie 2012 19:47

Calendarul zilei: 21 decembrie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
1140 – Conrad al III-lea de Hohenstaufen, regele Germaniei asedieazã oraşul Weinsberg, fief al Casei de Welf, pretendendã la tronul imperial; 1832 – Rãzboiul egipteano-otoman: în bãtãlia de la Konya (în Asia Micã), forţele egiptene înving decisiv pe cele otomane. Cele douã state ajung la tratative în urma acestei bãtãlii, Imperiul Otoman, recunoscând Egiptului dreptul de posesiune asupra Siriei, dar cu condiţie vasalitãţii formale faţã de Poartã; 1883 - A apãrut volumul „Poesii“, de Mihai Eminescu, cu 64 de poezii şi o prefaţã semnatã de Titu Maiorescu. Este singurul tipãrit în timpul vieţii poetului. 1937 - A avut loc premiera…
Joi, 20 Decembrie 2012 18:12

Ştiaţi cã…

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
… la poşta din Montreal sosea un numãr mare de scrisori adresate lui Moş Crãciun? Pentru a nu-i dezamãgi pe copii, angajaţii poştei au început, în 1974, sã rãspundã acestor scrisori în numele Moşului. Din 1983, programul a devenit oficial, iar Moş Crãciun a primit o adresã speciala: Moş Crãciun – Polul Nord – H0H0H0. ... în Evul Mediu, brazii de Crãciun erau atârnaţi cu vârful în jos? ... în Etiopia, de Crãciun se sfinţesc apele? Oamenii aruncã flori în râuri sfintite, apoi intrã în apele acestora pentru a fi binecuvântaţi. ... unul dintre colindele internaţionale care ne vin în…
Joi, 20 Decembrie 2012 18:11

Cozonac împletit

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ingrediente » 500 g fãinã (plus 1-2 linguri în caz cã nu este suficient de legat aluatul) » 180 ml lapte » 100 g zahãr » 3 gãlbenuşuri » 1 ou întreg » 100 g unt topit » 1 praf de sare » 7 g deshidratã sau 20 g drojdie proaspãtã » arome: coajã de lãmâie şi/sau portocalã, vanilie, rom, dupã gustul fiecãruia » 1 gãlbenuş de ou pentru finisat Mod preparare Se poate folosi orice fel de umpluturã, de la stafide înmuiate în rom şi rahat, la mac opãrit cu lapte sau clasicele nuci cu albuş, cacao şi zahãr.…
Pagina 397 din 397