Joi, 03 Mai 2018 14:41

Un concurent de la „Chefi la Cuţite“, dovedit ca impostor de către Ministerul Apărării

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un concurent al emisiunii „Chefi la Cuţite“ difuzată pe un post naţional privată, care a pretins că a fost ofiţer MApN şi a desfăşurat numeroase misiuni în Bosnia, Afganistan şi Irak, a fost dovedit va fiind doar un impostor de către reprezentanţii Ministerului Apărării, el nefigurând în evidenţele Armatei Române nici ca militar activ, nici în retragere, nici ca rezervist.

Concurentul, Miklos Tolnai, în vârstă de 31 de ani, a pretins că este ofiţer al Armatei Române şi că a participat la numeroase misiuni în zone de conflict unde a fost rănit grav şi ar fi stat în comă  la un spital militar al bazei americane din Rammstein. Ulterior el ar fi fost trecut în rezervă cu o pensie de numai 360 de lei.

Primele minciuni au putut fi demontate de jurnalişti înainte de comunicatul emis de MApN. Acesta a pretins că a absolvit Academia Fortelor Terestre din Alba-Iulia, iar acolo nu există decât un liceu militar. Acesta a mai susţinut că a fost ofițer MApN de la 18 ani, când a efectuat şi prima misiune ȋn teatrul de operații din Bosnia. Acesta a pretins că fost în cinci misiuni până la 26 de ani deşi acest lucru este imposibil deoarece după fiecare misiune de șase luni, militarii participanţi trebuie să stea ȋn țară minimum un an de zile.

Iată comunicatul MApN: „Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public despre situaţia cetăţeanului Miklos Tolnai, ca fost militar în cadrul M.Ap.N. şi participant la misiuni în teatrele de operaţii, Biroul de Presă al M.Ap.N. face următoarele precizări:

Miklos Tolnai nu figurează în evidenţele structurilor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, nici în calitate de militar activ şi nici în calitate de militar în rezervă sau retragere.

În acest sens, precizăm că, neavând calitatea de militar activ, nu putea să participe independent sau în cadrul unor structuri constituite ale Armatei României la misiuni în teatrele de operaţii.

De asemenea, militarii răniţi pe timpul unor acţiuni militare beneficiază de prevederile OUG 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, cu modificările şi completările ulterioare, care acordă compensaţii financiare ( situația cu toate drepturile militarilor răniți poate fi studiată la adresa: http://dcvp.mapn.ro/pages/view/119 ), precum şi rămânerea în activitate, la cerere, în structuri ale Ministerului Apărării Naţionale, inclusiv pentru militarii cu gradul I de invaliditate.

Considerăm că afirmaţiile domnului Tolnai aduc atingere imaginii instituţiei militare, ele nefiind conforme cu realitatea“.

Singura explicaţie este că producătorii emisiunii croiesc o poveste de viaţă fiecărui concurent pentru o audienţă mai mare sau pur şi simplu acest concurent şi-a inventat o poveste lacrimogenă pentru a impresiona juriul.

Sursa: Someseanul.ro

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.