130 de noi cabinete deschise de luni, la nivel național, pentru vaccinarea anti-Covid. Acestea vor folosi serul de la Pfizer

130 de noi cabinete deschise de luni, la nivel național, pentru vaccinarea anti-Covid. Acestea vor folosi serul de la Pfizer

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat, vineri, că din 1 martie, la nivel național, vor deveni operaționale alte 130 de cabinete pentru vaccinarea anti-Covid. Aceste fluxuri vor fi aprovizionate cu serul produs de Pfizer/BioNTech și vor avea, fiecare, o capacitate de 60 de pacienți/zi.

“156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete; capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi. Programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de mâine, 27 februarie a.c., și se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități. Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro”, a informat CNCAV.

Patru dintre noile fluxuri de vaccinare vor funcționa în Prahova. Autoritățile județene nu au anunțat, deocamdată, în ce localități vor fi operaționalizate acestea.

Până pe 10 martie, în cabinetele dedicate continuă acțiunea de imunizare a personalului didactic.

De asemenea,  sunt derulare vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidențiale, medico-sociale și a persoanelor fără adăpost.

În prezent se mai pot face programări pentru administrarea vaccinului Oxford/AstraZeneca.

CNCAV menționează că "în centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșele curente, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă”.

UPDATE

Foto cu caracter ilustrativ

 

Image
Image
Image