180 de noi cabinete, în România, pentru administrarea vaccinului AstraZeneca. Unde vor funcționa centrele din Prahova

180 de noi cabinete, în România, pentru administrarea vaccinului AstraZeneca. Unde vor funcționa centrele din Prahova

În România va începe, din 15 februarie, deci peste exact o săptămână, administrarea vaccinului anti-Covid AstraZeneca, al treilea vaccin împotriva Sars-CoV-2 livrat în România și primul care nu funcționează cu tehnologia ARN mesager. Pentru persoanele care vor fi imunizate cu dozele produse de această companie, la nivel național vor fi deschise 180 de noi cabinet, astfel: București (22), Alba (3), Arad (4), Argeș (5), Bacău (5), Bihor (5), Bistrița Năsăud (2), Botoșani (3), Brăila (2), Brașov (5), Buzău (3), Călărași (2), Caraș-Severin (2), Cluj (10), Constanța (6), Covasna (2), Dâmbovița (4), Dolj (6), Galați (4), Giurgiu (2), Gorj (3), Harghita (3), Hunedoara (3), Ialomița (2), Iași (8), Ilfov (2), Maramureș (4), Mehedinți (2), Mureș (5), Neamț (4), Olt (3), Prahova (6), Sălaj (2), Satu Mare (3), Sibiu (4), Suceava (5), Teleorman (3), Timiș (10), Tulcea (2), Vâlcea (3), Vaslui (3), Vrancea (3).

“Acestea vor fi grupate în centrele de vaccinare noi deschise la nivelul fiecărui județ. Înscrierea pentru vaccinare se va putea realiza începând de miercuri, 10 februarie a.c., și se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale. Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinarecovid.gov.ro”, a anunțat luni Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

Prefectura Prahova a precizat că, în județ, cele șase cabinet vor funcționa în Ploiești (3 fluxuri), Sinaia (1 flux), Bușteni (1 flux) și Mizil (1 flux): "Dintre fluxurile nou deschise, șase vor fi în Prahova,: trei în municipiul Ploiești și câte unul în orașele Sinaia, Bușteni și Mizil.

- 3 fluxuri la Centrul Medical MEDIURG, str. Plugari nr. 1Bis, Ploiești

- 1 flux la Centrul Cultural „Aurel Stroe“, Bulevardul Libertății 93, Bușteni

- 1 flux la Școala Gimnazială „George Enescu“, Bulevardul Carol I, nr.36, Sinaia

- 1 flux la Sala de Sport, str. Stadionului, Mizil", au transmis reprezentanții Prefecturii.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, la 29 ianuarie 2021, acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de compania AstraZeneca. Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a evaluat datele privind calitatea, siguranța și eficacitatea vaccinului și a recomandat prin consens acordarea de către Comisia Europeană a autorizației condiționate de punere pe piață. Vaccinul AstraZeneca este al III-lea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene și, implicit, în România. Acesta este recomandat pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice. Intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

 

Image
Image
Image