19 de intervenții, într-o singură zi, pentru salvamontiștii din Prahova

19 de intervenții, într-o singură zi, pentru salvamontiștii din Prahova

Salvatorii montani din prahova au intervenit, duminică, la 19 solicitări. A fost o zi de foc, având în vedere că aproape o treime din apelurile la nivel național au fost înregistrate la Sinaia, Azuga și Bușteni.

De departe, cele mai multe probleme au fost înregistrate la Sinaia. Salvamontiștii din stațiune au avut 8 intervenții în teren, pentru: suspect fractură membru inferior drept - Valea Soarelui; rătăcit în zona Văii Dorului; fractură membru inferior stâng pe Pârtia Lăptici 2; fractură membru inferior stâng pe Pârtia Valea Soarelui 2; hiploglicemie severă - Valea lui Carp; entorsă membru inferior drept pe Pârtia Lăptici 1; entorsă membru superior drept pe Pârtia de Sanie; lipotimie - Drum de Vară.

Alți doi turiști s-au prezentat la Cabinetul Medical.

Și la Azuga a existat o solicitare. “Intervenție a formației Salvamont Azuga pentru acordarea primului ajutor medical și transportul unei turiste ce a suferit un traumatism al membrului inferior stâng, pe traseul Azuga-Cabana Gârbova”, a anunțat Salvamont Prahova.

Alte patru apeluri au fost înregistrate, ieri, pentru Salvamont Bușteni, și tot atâtea către formația Salvamont Prahova.

Sursa foto: Facebook/ Salvamont Prahova

 

 

Image
Image
Image