Anchetă la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, după acuzațiile lansate de fiul unui pacient care a decedat la finalul lunii ianuarie

Anchetă la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, după acuzațiile lansate de fiul unui pacient care a decedat la finalul lunii ianuarie

Medicul Adina Alberts a publicat, pe pagina sa de Facebook, sesizarea primită de la fiul unui pacient internat, la finalul lunii ianuarie, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Bărbatul, aflat pe secția Covid, a decedat pe 31 ianuarie, iar fiul său reclamă acum de la faptul că a fost trimis să cumpere inclusiv vitamine pentru tatăl său până la aspecte legate de faptul că nu ar fi fost ținut la curent cu starea acestuia.

"Tata a decedat în spital. Nu îmi revin... Decizia de a-l interna îmi aparține și am conștiință încărcată... Și am decis să fac public tot ceea ce ni s-a întâmplat. Dacă tot nu o să am câștig de cauză în instanță măcar să știe lumea adevărul.

Pe scurt, spitalul nu avea nici vitamine, a trebuit să merg la farmacie și să-i cumpăr tatălui meu aceste vitamine. Apoi s-a făcut confuzie între pacienți... Nu am acces la nicio informație. Nu știu ce tratament i s-a administrat, nu cunosc numele medicilor.  A stat doar 3 zile după care, tatăl meu a murit. Îmi spunea la telefon că era mizerie peste tot, că mureau oameni în jurul lui și credea, sărmanul meu tata, că nu va scapă nici el...

Păun Constantin era numele tatălui meu și avea 65 de ani. Era sănătos. Doar un început de diabet pe care îl ținea în control din alimentație. A fost internat joi, 28 ianuarie, la ora 14:30, pe secția de COVID. Era conștient, stabil. Însă avea saturație de 86. Am înțeles că dna Renate Weber, avocatul poporului, a câștigat în instanță dreptul aparținătorilor de a fi informați despre starea de sănătate a celor internați. Pe mine nu m-a sunat nimeni timp de 3 zile. Nu am putut să îl vizitez, nu am putut să îi trimit niciun pachet. Groaznic.  Am făcut cerere să obțin copie după dosarul lui medical, au trecut 17 zile și nu am primit nimic. Am făcut plângere și la Colegiul Medicilor. Nu am obținut nimic. Nepăsare totală. Asta mă doare cel mai tare. Simt că mă lupt cu morile de vânt. Sâmbătă seara am vorbit cu el la telefon, era mai bine, avea saturație 94. Însă mama a sunat să ceară și alte detalii despre tatăl meu, iar persoana cu care a vorbit, i-a zis că tata este în stare critică. Și în acel moment m-am dus repede la spital. Am intrat peste ei, n-am mai ținut cont de nimic. A ieșit medicul din cabinet, fără mască, fără mănuși. Din păcate nu am filmat pentru că am zis să nu fac rău nimănui. Și l-am întrebat pe doctor care este situația tatălui meu. La care medicul mi-a spus; „ Îmi cer scuze, am crezut că este vorba de dl Pană.” Pe noi chemându-ne Păun. După care mi-a zis că nu are vitamine de două zile, și m-am dus din nou la farmacie ca să îi cumpăr.  L-am rugat insistent pe doctor să îi administreze tatălui meu IVERMECTINA. M-a refuzat spunând că ar fi malpraxis. Atunci eu i-am zis. „Dar faptul că mi-ați confundat tatăl cu alt pacient, asta nu este malpraxis?” A fost intubat duminică, 31 ianuarie, la prânz. A fost sedat și intubat, iar după 2 ore a decedat.

Odată ce ajunge cineva în acel spital, este ca la închisoare. Nu mai putem avea acces la el deloc. Am conștiința încărcată că l-am internat. Dacă l-aș fi tratat acasă probabil că ar fi trăit acum.

Încă o dată vă zic, tata era conștient sâmbătă noapte. Am vorbit cu el la telefon. Știți ce mi-a zis? „Tata, mor oamenii în jurul meu, au mai murit doi azi, cred că îmi vine și mie rândul!” Cum poți să ții pacienți conștienți lângă muribunzi? Te termină psihic în primul rând... tot ce vă spun este purul adevăr. Nu am dovezi, nu am nimic...Am aflat de saturația tatălui meu, că sâmbătă noapte era de 94, de la un infirmier care îl mai masa pe tata pe spate... și de la o asistentă. Nu de la medici. Pentru că medicii nu au vrut să îmi spună. Dumnezeu îmi este martor! Nu înțeleg de ce l-au intubat? Pt că atunci când intubezi un om care are o șansă la viață, practic l-ai omorât. Nu înțeleg de ce n-au vrut să îi dea Ivermectină? Tata era om zdravăn, sănătos, muncea în construcții, toată lumea îl știa că era vrednic, muncitor. Acum 2 ani a mai avut o pneumonie, a tratat-o acasă și s-a făcut bine" este mesajul fiului pacientului care a decedat la Județean, pe 31 ianuarie, publicat de dr. Adina Alberts pe pagina sa de Facebook.

Iată, mărturia dlui Marian Păun care și-a pierdut tatăl în Spitalul Județean Ploiești.... "Tata a decedat în spital. Nu...

Publicată de Dr Adina Alberts pe Luni, 22 februarie 2021

Contactat de Telegrama, managerul SJU Ploiești, dr. Bogdan Nica,  a declarat că a fost demarată o anchetă internă. “Avem o anchetă în curs și, dacă vom constata că au fost făcute greșeli, cei responsabili vor fi sancționați. În câteva zile voi avea datele și le voi face publice. În ceea ce privește aspectele reclamate de aparținător, care acuză medicul că a refuzat să-I administreze tatălui său Ivermectină, trebuie să subliniez că acest medicament nu poate fi administrat pacienților Covid. El nu se regăsește în schema de tratament pentru Covid. Iar procedura privind informarea aparținătorilor există și datele se dau. Vorbim din păcate despre cazul unui pacient care a ajuns la noi în stare gravă, din categoria celor care nu prea au șanse în fața acestei boli. Ancheta va stabili dacă a existat vreo greșeală sau dacă a fost respectat protocolul pentru astfel de cazuri”, a declarant dr. Bogdan Nica.

Pe 29 ianuarie, Agenția Națională a Medicamentul și Dispozitivelor Medicale a emis o Informare referitoare la administrarea Ivermectinei ca profilaxie și tratament în Covid-19. "Ca urmare a informațiilor apărute în mass-media în ceea ce privește utilizarea ivermectinei ca profilaxie și tratament în Covid-19, ANMDMR face următoarele precizări:
1. Ivermectina este un chimioterapic antiparazitar, fiind utilizat în tratamentul bolilor parazitare atât în medicina veterinară cât și în medicina umană. Este folosită de asemenea în tratamentul unor boli parazitare ale pielii, inclusiv scabia și pediculoza.
2. În România este aprobat un singur medicament de uz uman care conține ivermectină, sub formă de cremă, administrat în acnee rozacee.
3. În Europa sunt disponibile mai multe medicamente care conțin ivermectină pentru indicații antiparazitare precum și cea pentru acnee rozacee.
4. În prezent sunt în desfășurare, atât la nivel european cât și global, o serie de studii clinice controlate care includ pacienții cu COVID-19 sau contacți ai acestora pentru a demonstra posibile beneficii în această patologie. Pe baza studiilor desfășurate in vitro, care au arătat că ivermectina are un efect antiinflamator și antiviral, au fost concepute aceste studii in vivo la om, pe care le puteți vizualiza pe site-ul https://clinicaltrials.gov/.
5. În cel mai recent protocol de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2 (Ordinul Ministerului Sănătății nr. 2.054 din 27 noiembrie 2020, publicat în Monitorul Oficial nr. 1167/ 3 decembrie 2020 privind modificarea anexei la Ordinul ministrului sănătății nr. 487/2020), ivermectina nu este menționată ca medicament eficace în această boală.
Pacienții sunt astfel sfătuiți să nu recurgă la administrarea ivermectinei în afara indicațiilor terapeutice deoarece până în prezent nu sunt disponibile date certe privind eficacitatea acesteia în Covid-19.
6. Până în prezent, ANMDMR nu a primit nicio solicitare de evaluare în vederea aprobării desfășurării de studii clinice cu ivermectină, pe teritoriul României", se arată în comunicatul ANMDM.

 

 

 

Image
Image
Image