ANM: Un nor de praf saharian se îndreaptă spre România

ANM: Un nor de praf saharian se îndreaptă spre România

O masă de aer încărcată cu praf din deşertul Sahara a început deplasarea spre sudul şi sud-estul europei. Administraţia Naţională de Meteorologie avertizează că aşa-zisul nor de praf ajunge şi deasupra ţării noastre, urmând să genereze depuneri consistente începând de duminică noapte.

În perioada 6 - 9 februarie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul și sudestul Europei, inclusiv deasupra României.  În această perioadă, temporar în țările de la vest și sud-vest de țara noastră, se semnalează precipitații, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă.

Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar la începutul săptămânii viitoare și în restul țării, a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie.

Image
Image
Image