Avertismentul Prefecturii, după creşterea ratei de infectare din Ploieşti. Toate şcolile ar urma să treacă în scenariul roşu!

Avertismentul Prefecturii, după creşterea ratei de infectare din Ploieşti. Toate şcolile ar urma să treacă în scenariul roşu!

Prefectura Prahova a transmis, marţi după-amiază, un set de recomandări către locuitorii municipiului Ploieşti, plecând de la faptul că municipiul a ajuns la o rată de infectare cu noul coronavirus de 2,49 cazuri la mia de locuitori şi e de aşteptat, potrivit autorităţilor, ca în câteva zile să depăşească pragul de 3 la mie.

"Întrucât la nivelul municipiului Ploiești, rata de incidență cumulată a cazurilor de coronavirus, aferentă ultimelor 14 zile, a ajuns la 2,49/1000 de locuitori, prefectul județului Prahova, domnul Cristian Ionescu, solicită cetățenilor o mai mare atenție în privința respectării măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2, dar și autorităților locale și agenților economici o mai mare implicare pentru gestionarea și combaterea creșterii numărului de noi infectări. Astfel, domnul prefect Cristian Ionescu le recomandă cetățenilor purtarea măștii de protecție, inclusiv în spațiile publice deschise, păstrarea distanței fizice, evitarea deplasărilor care nu reprezintă o urgență, dezinfectarea periodică a mâinilor și a spațiilor comune, precum și izolarea și anunțarea cadrelor medicale în cazul apariției simptomelor asociate SARS-CoV-2. De asemenea, pentru evitarea aglomerării transportului public de persoane, dar și pentru evitarea contactului cu potențiali factori de infectare, domnul prefect Cristian Ionescu le solicită operatorilor economici publici sau privați să analizeze și să recurgă, acolo unde există posibilitatea, la desfășurarea activității în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, iar acolo unde acest lucru nu este aplicabil, să reorganizeze/decaleze programul de lucru al personalului", a anunţat Prefectura Prahova.

"Ținând cont de evoluția ratei de infectare și de a probabilității ca aceasta să depășească, în câteva zile, nivelul de 3/1000 locuitori, la nivelul Ploieștiului, domnul prefect Cristian Ionescu le solicită Consiliilor de administrație ale unităților de învățământ din municipiu să se constituie în regim de urgență, să analizeze și să identifice toate soluțiile în vederea aplicării Scenariului 3 (exclusiv on-line), imediat ce acest lucru se va impune. Totodată, soluțiile identificate să fie comunicate de îndată atât Inspectoratului Județean Școlar Prahova, cât și părinților. La nivel de județ, rata de incidență a atins astăzi, 20 octombrie, nivelul de 1,79/1000 de locuitori", se mai arată în mesajul transmis marţi de Prefectură.

Image
Image
Image