Avocatul Poporului suspendă activitatea de acordare a audiențelor. Măsura se aplică și pentru Biroul Teritorial Ploiești, care are în competență județele Prahova, Buzău și Dâmbovița

Avocatul Poporului suspendă activitatea de acordare a audiențelor. Măsura se aplică și pentru Biroul Teritorial Ploiești, care are în competență județele Prahova, Buzău și Dâmbovița

Avocatul Poporului a anunțat că, pentru perioada 10 martie 2020 - 31 martie 2020, "din motive de siguranță medicală, se suspendă activitatea de acordare a audiențelor", urmând ca o nouă decizie  să fie luată după această perioadă.

Restricțiile sunt aplicate și de Biroul Teritorial Ploiești.

"Cu toate acestea, cetățenii se pot adresa în continuare Biroului Teritorial Ploiești al instituției Avocatul Poporului (care are în competență județele Prahova, Buzău și Dâmbovița) telefonic, la numărul 0244 593 227, prin poștă, pe adresa Municipiul Ploiești, Bulevardul Republicii nr. 2-4, intrarea H, camera 155, etaj 1, județul Prahova sau prin e-mail, pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Cetăţenii pot solicita sprijinul Avocatului Poporului în mod gratuit. Orice persoană care se simte nedreptăţită de faptele unui funcţionar public din cadrul autorităţilor centrale ori locale se poate adresa Avocatului Poporului", au informat reprezentanții Biroului Teritorial.

Cetățenii care doresc să apeleze la sprijinul Avocatului Poporului sunt rugați să transmită o petiţie din care să rezulte pe scurt problemele cu care se confruntă, precum şi documente justificative, în copie.

"Reamintim faptul că Instituţia Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor în raport cu autorităţile publice, iar domeniile de activitate în care poate acționa sunt:.

- domeniul drepturile omului, egalitate de şanse între bărbaţi şi femei, culte religioase şi minorităţi naţionale

- domeniul drepturile familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap

- domeniul apărarea, protecția și apărarea drepturilor copilului - Avocatul Copilului

- domeniul armată, justiţie, poliţie, penitenciare

- domeniul proprietate, muncă, protecţie socială, impozite şi taxe

Nu intră în competenţa instituţiei Avocatul Poporului actele autorităţii judecătoreşti, ale Parlamentului, Preşedintelui sau ale Guvernului", potrivit informării transmise marți.

Relații suplimentare se pot obține la numărul de telefon al Biroului Teritorial Ploiești al instituției Avocatul Poporului - 0244-593227.

 

Image
Image
Image
Image