Cererea de la Curtea de Apel Ploiești, privind suspendarea anulării alegerilor prezidențiale, din nou pe tapet. Recursul extraordinar se judecă la ÎCCJ

alegeri prezidențiale suspendare anulare

Un nou dosar privind hotărârea Curții de Apel Ploiești de săptămâna trecută, prin care era suspendată decizia CCR de anulare a alegerilor prezidențiale, respectiv hotărârea definitivă a ÎCCJ, a fost înregistrat la Înalta Curte de Casație și Justiție. Termenul de judecată este astăzi.

Noul dosar a fost înregistrat în baza unei căi extraordinare de atac. Ar fi vorba, potrivit stiripesurse.ro, despre o contestație în anulare formulată de Gheorghița Popescu, femeia care a cerut, la Curtea de Apel Ploiești, suspendarea hotărârii CCR din decembrie, de anulare a alegerilor prezidențiale. Astăzi, noul recurs este judecat de Instanța Supremă, care a rămas în pronunțare în această speță.

„Am depus o cerere de recuzare a completului de judecată. Având în vedere că suntem într-un recurs care a fost judecat abuziv. Este o suspiciune că acest complet nu este imparțial”, a declarat, potrivit stiripesurse.ro, Dan Chitic, avocatul care o reprezintă pe Gheorghița Popescu. Acesta argumentează că, în perioada legală de cinci zile, în care sentința Curții de Apel Ploiești putea fi atacată cu recurs, „nu avea voie să se atingă nimeni de dosar”. El a susținut că recursul inițial a fost judecat abuziv, înainte de expirarea termenului, și că citarea părților s-a făcut „cu doar 30 de minute înainte”, ceea ce reprezintă o încălcare gravă a dreptului la apărare, mai notează sursa citată.

Săptămâna trecută, Curtea de Apel Ploiești a decis, pe fond, suspendarea hotărârii pronunțate de CCR în decembrie, prin care erau anulate alegerile prezidențiale, cu reluarea întregului proces electoral.

Hotărârea Curții de Apel Ploiești a fost atacată la Instanța Supremă care s-a pronunțat, definitiv, chiar a doua zi.

La Ploiești și în instanțe din toată țara mai sunt zeci de cereri precum cea depusă de Gheorghița Popescu la CA Ploiești care așteaptă să fie judecate. Din cele care au avut deja termene, singura admisă de instanță a fost cea judecată joia trecută, a Gheorghiței Popescu.

În dosarul judecat astăzi la ÎCCJ, Instanța Supremă a rămas în pronunțare.