Cod galben de ninsori și intensificări ale vântului, pentru 26 de județe

Cod galben de ninsori și intensificări ale vântului, pentru 26 de județe

O avertizare cod galben va fi în vigoare, în zonele montane, de marți, ora 20.00, până miercuri, la ora 18.00, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie.

"În intervalul menționat, la munte treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va prezenta intensificări, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80...100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.  Cantitățile de precipitații vor depăși local 15…20 l/mp, iar în Munții Apuseni,în grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, peste 25 l/mp, astfel încât se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent", se arată în mesajul transmis de ANM.

Județele vizate sunt Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Harghita, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vrancea.

Precipitații, în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, vor fi și în Maramureș și în nord-estul Transilvaniei, mai precizează meteorologii, care avertizează și că, izolat, vor fi depuneri de polei.

Temporar, vântul va avea intensificări și în restul teritoriului, cu rafale de 50-60 km/h.

 

Image
Image
Image