Cod galben de ninsori viscolite, în Carpații Meridionali și de Curbură

Cod galben de ninsori viscolite, în Carpații Meridionali și de Curbură

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, sâmbătă, informarea meteo care a intrat deja în vigoare și a emis și un cod galben, anunțând mai bine de 24 de ore de ninsori viscolite, în zonele montane.

Avertizarea este valabilă de duminică, ora 6.00, până luni, la ora 10.00 când, “în Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. Vântul va sufla tare, cu rafale în general de 80...90 km/h, iar pe creste peste 100...120 km/h, viscolind puternic ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității”.

Potrivit ANM, “intensificări ale vântului se vor semnala temporar și în Munții Banatului și în zona joasă a județului Caraș-Severin, unde vor fi viteze la rafală ce vor depăși 70…90 km/h, iar precipitațiile vor fi mixte”.

Meteorologii spun că, în zilele de luni (28 decembrie) și marți (29 decembrie), vântul va continua să fie tare la munte, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde va spulbera zăpada.

Foto cu caracter ilustrativ

 

Image
Image
Image