Compania BioNTech va depune la Agenția Europeană a Medicamentului o solicitare de autorizare a administrării vaccinului anti-COVID-19 la copii

Compania BioNTech va depune la Agenția Europeană a Medicamentului o solicitare de autorizare a administrării vaccinului anti-COVID-19 la copii

Ugur Sahin, cofondatorul şi directorul BioNTech, a anunțat că în curând, compania sa va depune la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) o cerere de autorizare a folosirii vaccinului anti-COVID-19 și în cazul copiilor cu vârste între 12 și 15 ani.

”În Europa, suntem în ultimele etape înaintea depunerii datelor testelor clinice la Agenţia Europeană a Medicamentului. (...) Am trimis deja datele cu privire la persoane cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani (autorităţilor sanitare din) Statele Unite, în Europa suntem în ultimele etape”, a declarat Ugur Sahin pentru revista germană Der Spiegel, potrivit thelocal.de,  potrivit B1.ro.

Directorul BioNTech a precizat că o validare din partea EMA ar urma să vină termen de șase săptămâni, ceea ce înseamnă că omologarea ar putea fi primită în iunie.

Vaccinarea copiilor este văzută ca un nou pas important către atingerea imunității de turmă, precum și ca o modalitate de a relaxa regulile în privința desfășurării cursurilor din unitățile de învățământ.

„Este foarte important să le permiteți copiilor să se întoarcă la viața normală de la școală și să le permiteți să se întâlnească cu familia și prietenii”, a mai spus Sahin pentru Der Spiegel.

Directorul BioNTech a mai anunțat că în luna iulie ar putea apărea primele rezultate ale studiilor privind eficiența vaccinului în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, iar până în luna septembrie vor fi disponibile rezultate în privința vaccinării copiilor și mai mici.  

Sursă foto B1.ro.

 

 

 

Image
Image
Image