CORONAVIRUS | Şedinţă de urgenţă la Primăria Ploieşti. Toate clădirile publice vor fi dotate cu dezinfectanţi

CORONAVIRUS | Şedinţă de urgenţă la Primăria Ploieşti. Toate clădirile publice vor fi dotate cu dezinfectanţi

CORONAVIRUS PRAHOVA | Primăria Ploieşti a convocat, marţi, o şedinţă de urgenţă, pentru discutarea unui plan de măsuri de combatere a îmbolnăvirilor generate de coronavirusul de tip COVID-19. Măsurile sunt anunţate după ce Direcţia de Sănătate Publică a confirmat că în Prahova sunt izolate la domiciliu 12 persoane, care s-au întors recent din zone puternic afectate.

Autorităţile ploieştene au solicitat ca unităţile de învăţământ şi toate celealte clădiri publice din subordinea administraţiei locale să fie dotate cu dezinfectanţi. Într-un mesaj publicat pe pagina personală de Facebook, primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, spune că nu este cazul ca populaţia să se panicheze, dar în schimb trebuie respectate recomandările de la Ministerul Sănătăţii.

"Am convocat astăzi Comitetul Local pentru Situații de Urgență, în contextul situației provocate de posibila apariție a unor cazuri de coronavirus COVID - 19. În acest sens, am solicitat verificarea periodică a unităților de învățământ din municipiul Ploieşti, pentru a ne asigura că sunt dotate cu produse pentru igienă. Totodată, am dispus ca la fiecare unitate de învățământ și instituție publică aflată în subordinea primăriei să fie montate dozatoare cu dezinfectant. Am cerut celor prezenți fermitate în aplicarea măsurilor și o comunicare rapidă și eficientă atât între instituții, cât și în raport cu ploieștenii. Recomand prundență în abordarea subiectului, dar, în același timp, vă rog să respectați solicitările Ministerului Sănătății, care țin în primul rând de igiena personală", a fost mesajul transmis de Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti.

Image
Image
Image
Image