CORONAVIRUS | Toată Valea Prahovei, în ZONA ROȘIE! Cât de mult a crescut rata de infectare în stațiunile montane

CORONAVIRUS | Toată Valea Prahovei, în ZONA ROȘIE! Cât de mult a crescut rata de infectare în stațiunile montane

Toate stațiunile de pe Valea Prahovei au, la acest moment, o rată a infectărilor de peste 3 la mie, indicele cunoscând o creștere semnificativă în ultimele zile, odată cu creșterea numărului de cazuri confirmate și la nivel de județ.

La Azuga, incidența a ajuns, potrivit datelor comunicate marți de Prefectura Prahova, la 3,4 cazuri active la mia de locuitori, cu 16 persoane infectate la acest moment. Într-un comunicat transmis acum 10 zile, Azuga figura cu un indice de numai 1,91 la mie.

O creștere și mai mare se înregistrează la Sinaia, unde autoritățile locale anunțat, pe 9 noiembrie, 42 de cazuri active, deci o rată a infectărilor de 3,73 la mie. Cea mai nouă situație arată că 63 de sinăieni sunt, în prezent, infectați cu coronavirus, iar incidența la nivelul stațiunii a ajuns la 5,9 cazuri active la mia de locuitori.

Cea mai gravă situație se înregistrează, însă, la Bușteni. În comunicatul din 7 noiembrie, Prefectura anunța că, în stațiune, rata infectărilor era de 3,35 cazuri active la mia de locuitori, pentru ca în raportarea de astăzi să apară o cifră semnificativ mai mare, 6,18, a șasea incidență la nivel de județ. În prezent, în Bușteni sunt 59 de persoane infectate cu coronavirus.

Și în județul vecin, la Predeal, rata infectărilor a ajuns la 6,04 cazuri active la mia de locuitori, a anunțat Prefectura Brașov duminică. De asemenea, potrivit sursei citate, în municipiul Brașov se înregistrau, la aceeași dată, 8,14 cazuri active la mia de locuitori.

 

Image
Image
Image