DECIZIE OFICIALĂ | Vezi ce localităţi au fost incluse în zonele de liberă circulaţie din jurul municipiilor Ploieşti şi Câmpina!

DECIZIE OFICIALĂ | Vezi ce localităţi au fost incluse în zonele de liberă circulaţie din jurul municipiilor Ploieşti şi Câmpina!

După toate dezbaterile din ultimele zile privind zonele metropolitane, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă tocmai a aprobat, în Prahova, două zone de liberă circulaţie, în jurul municipiilor Ploieşti şi Câmpina. Astfel, oamenii care locuiesc aici se vor putea deplasa în interior fără restricţii. Mai mult, două localităţi sunt prinse în ambele zone, iar împărţirea pare să mai indice şi că 30 de kilometri măsuraţi de la Ploieşti sunt ceva mai lungi decât 30 de kilometri calculaţi de la Câmpina. Oricum, nu mulţi se vor plânge, pentru nu mulţi rămân în afara arealelor delimitate.

Componenţa celor două aşa-zise zone metropolitane a fost aprobată marţi de CJSU Prahova, pentru a lămuri o dezbatere care durează de câteva zile. Dacă, până acum, lumea luase în calcul doar localităţile din vecinătatea Ploieştiului, raportându-se la componenţa Polului de dezvoltare creat acum circa un deceniu pentru atragerea de fonduri europene, decizia CJSU de marţi a inclus mai multe localităţi în zona arondată reşedinţei de judeţ, dar a mai creat şi cea de-a doua zonă, arondată municipiului Câmpina.

Prefectura Prahova a prezentat public lista cu localităţile din cele două zone, amintind că această excepţie aprobată acum se aplică numai pe durata stării de alertă:

1. PLOIEȘTI și localitățile: Albești-Paleologu, Tomșani, Ariceștii Rahtivani, Balta Doamnei, Băicoi, Băltești, Bănești, Bărcănești, Berceni, Blejoi, Boldești-Scăeni, Brazi, Bucov, Ceptura, Cocorăștii Colț, Cocorăștii Mislii, Colceag, Cosminele, Drăgănești, Dumbrava, Dumbrăvești, Fântânele, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Florești, Gherghița, Gorgota, Gornet, Gornet-Cricov, Gura Vitioarei, Iordăcheanu, Lipănești, Măgurele, Măgureni, Mănești, Olari, Păulești, Plopeni, Plopu, Podenii Noi, Poienarii Burchii, Puchenii Mari, Râfov, Scorțeni, Șirna, Târgșoru Vechi, Telega, Tinosu, Urlați, Valea Călugărească, Vălenii de Munte, Vărbilău, Vâlcănești.

2. CÂMPINA și localitățile: Bănești, Breaza, Brebu, Cornu, Poiana Câmpina, Provița de Jos, Provița de Sus, Șotrile, Telega, Valea Doftanei.

MAI MULTE DETALII AICI:

Întrucât sunt cuprinși în ambele zone, locuitorii din Bănești și Telega vor putea circula fără declarație pe proprie răspundere/adeverință eliberată de angajator/legitimație de serviciu în ambele arii menționate mai sus.

Image
Image
Image
Image